kapat
23.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

MHP liderinden 'Uyum' resti!

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün partisinin Meclis Grubu'nda AB'ye uyum çerçevesinde hazırlanan, ancak ortakları ANAP ve DSP tarafından "genişletilmesi" istenen Mini Demokrasi Paketi'nin değiştirilemeyeceğini açıkladı.

İDAM KALDIRILAMAZ
Bahçeli, AB yöneticilerinin idamın tamamen kaldırılmasını sık sık gündeme getirmelerinin çelişki olduğunu belirterek, "İdamın terör suçları kapsamından da bir an önce çıkarılmasını ısrarla talep edenler, her şeyden evvel Türk insanının yaşama hakkını tehdit eden terör örgütlerine niçin mücadele kapsamında yer vermediklerinin anlaşılır izahını yapmak durumundadır" dedi. Bahçeli, "Türkiye'deki bazı çevrelerin de Kıbrıs ve idam konusuna yaklaşım biçimlerindeki çarpıklığın bu tür beklenti ve talepleri cesaretlendirdiğini" kaydetti.

312 DEĞİŞEMEZ
312'nci maddedeki değişikliğe yönelik eleştirilere de dikkat çeken Bahçeli, AKP ve SP'nin Tayyip Erdoğan ve Necmettin Erbakan'ı kurtarmaya yönelik çabaları için "yasal düzenlemelerin bazı siyasilerin özel konumları dikkate alınarak kişisel beklenti ve sorunlar çerçevesinde değerlendirilmesinin de yanlış olduğunu" söyledi. Bahçeli, şöyle devam etti: "Etnik ve dini ayrımcılığı körükleyen kışkırtıcı konuşmaların serbest bırakılmasını savunmayı demokrasiyle temellendirmek yanlıştır. Bizim açımızdan ayrımcılık ve kışkırtıcılık propagandası, demokratik çoğulcu toplumlarda özgürlük alanının ayrılmaz bir parçası değildir. Demokratik yapının ve birarada yaşama kültürünün altını kemiren virüstür. MHP olarak ne toplumsal ahengi ve kamu düzenini, ne de demokratik değerleri mükemmel olsunculuğun tuzağına kurban vermemiz mümkün değildir."

KÜRTÇE TEZGAHI
Bahçeli, Kürtçe eğitim "eylemi" ile ilgili de görüşlerini açıkladı. Kürtçe eğitimin Anayasa'ya aykırı olduğunu hatırlatan Bahçeli, şöyle konuştu: "Ülkemizde Kürtçe eğitim tezgahını dikkate almayan bazı çevrelerin bu eylemleri meşru görme ve gösterme gayreti üzüntü kaynağı olmakta, bölücülerin ekmeğine yağ sürmektedir. Türkiye, birlik ve dirliğini tehdit eden her türlü unsura karşı mücadelesini sürdürecektir."

ANAP'A TEPKİ
Toplantının basına kapalı bölümünde ise Özelleştirme İdaresi masaya yatırıldı. Aydın Milletvekili Bekir Ongun, "ANAP'ın oyları yüzde 5'e düşünce belden aşağı vurmaya başladılar, ANAP'tan herşeyi bekleyebiliriz. Hükümet içinde muhalefet gibi davranmaları da bundan kaynaklanıyor" dedi. KİT'lerin yönetim kuruluna ev hanımı gibi vasıfsız kişilerin atamasının yapıldığını kaydeden Ongun, Özelleştirme İdaresi'ne müdahale istedi ve başkan yardımcılarının koalisyonda paylaşılmasını önerdi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır