kapat
23.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Zimmetçiye 18 yıl

Futbol Federasyonu'nun paralarını Toprakbank'a yatırarak 650 bin dolar komisyon alan Nihat Saydan hakkında zimmet davası açıldı
Futbol Federasyonu Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olduğu dönemde, federasyona ve kulüplere ait paraların bankaya yatırılması karşılığında Toprakbank'tan 650 bin dolar komisyon alan Nihat Saydan hakkında "zimmete iştirak" suçundan dava açıldı. Saydan'ın 18 yıla kadar hapsinin istendiği iddianamede Toprakbank Genel Müdürü Veysel Bilen ile Fındıklı Şube Müdürü Saffet Nilgün Topçubaşı için ise 22.5'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Emin Ateş Ağaoğlu tarafından hazırlanan iddianamede, mağdur Toprakbank A.Ş'nin BDDK'ya yaptığı şikayet üzerine Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu'nca 23 Ağustos 2001'de söz konusu suçlamayla ilgili raporun hazırlandığı belirtildi. Rapora dayanılarak hazırlanan iddianamede, Saydan'ın federasyona ait paraları Toprakbak'a mevduat olarak yatırılması için Bilen ve Topçubaşı'yla anlaştığı ifade edildi. İddianamede, 2 banka yetkilisinin, yönetim kurulu kararı ya da yasal bir dayanak olmaksızın Saydan'a teşvik primi ödediği kaydedildi. Saydan'ın sahte isimlerle, teşvik primi adı altında Bilen'in talimatıyla 1999 yılında toplam 650 dolar ve 15 milyar lirayı nakit olarak aldığı belirtildi.

Türkan HİÇYILMAZ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır