kapat
23.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Patroniçe kıskaçta

İki milyon doları olduğu tespit edilen uluslararası kadın satıcısı Natalia Karakuş'un servetine tedbir konuldu
Türkiye'de ilk kez, bir fuhuş şebekesinin gelir kaynakları inceleme altına alındı. Kadın satıcısı Natalia Karakuş'un 2 milyon dolarlık servet yaptığını tespit eden MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu), bu paraya el konulması ve patroniçe hakkında kara para suçlamasıyla dava açılması için suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Natalia'yı suçlu bulursa tüm servetine el konulacak.

3 YILDA TRİLYONER!
Rus uyruklu Natalia, 3 yıl önce Türk vatandaşlığına geçerek Karakuş soyadını aldı. Sevgilisi Feyyaz Atılgan ve diğer suç ortaklarıyla Rusya'dan mankenlik vaadiyle getirdiği kızları zorla fuhuş yaptırmaya başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü, MASAK'a gönderdiği 13 Aralık 1999 tarihli raporunda, Natalia'nın kısa sürede büyük yatırımlar yaptığını bildirdi ve olayın takip edilmesini istedi. Bunun üzerine MASAK, genç kadının servetini incelemeye başladı.

İz süren uzmanlar, Natalia'nın üzerine kayıtlı çok sayıda gayrımenkul olduğunu tespit etti. Natalia'nın fuhuştan elde ettiği kara parayı aklamak için paravan şirketler kurduğu ve bunlar aracılığıyla kara parayı aklamak için gayrımenkuller aldığı ortaya çıkartıldı.

Paraları nasıl aklamış?
Natalia Karakuş, poliste fuhuştan elde ettiği parayı nasıl akladığını şöyle anlatıyor:

"Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Yasemin Sümer kimliğini aldım. Kadın ticaretinden elde ettiğim paraları Feyyaz Atılgan aracılığıyla kurulan şirketlere aktardım. Piyasaya faizle borç para verdim. Şu an şirketlerden 800 bin dolar alacağım var. Yine tekstil işleriyle uğraşan Nuri Yönver'den 500 bin dolar alacağım var. Banka hesaplarında çıkan para ve çekler bana ait. Kadın ticaretinden elde edilen paranın kaynağını gösterebilmek için söz konusu çekleri Basri Feyyaz Atılgan ve ortaklarının kurmuş olduğu şirketlerden yazdırdım. Kara parayı legale çevirmek için sevgilimle birlikte şirketler kurdum. Piyasadan yaklaşık 1 milyon 250 bin dolar alacağım var. "

Oyuncak ayıdaki para
Patroniçe Natalia Karakuş, Rus uyruklu kadınların sırtından kazandığı paraları oyuncak ayısında gizliyordu. 2001 yılının Ekim ayında oyuncak ayısındaki paralarla yurt dışına çıkmak isterken yakalanan Natalia, İstanbul 1 No'lu DGM tarafından "fuhuş yaptırmak için çete kurmak"tan 1 yıl 1 ay 10 gün hapse mahkum edilmişti. Bakırköy 5'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki fuhuş davası ise, sürpriz bir şekilde beraatle sonuçlanmıştı.

İşte Natalia'nın muhteşem serveti:
* REF Madencilik Limited Şirketi: Natalia'nın sevgilisi Feyyaz Atılgan'ın şirkete ait çok sayıda gayrımenkulu var.

* Dört şirket: MENTA Tekstil Turizm, RC Armağan Gıda Turizm, REF İş Makineleri, Tempo Gıda Tekstil.

* 40 bin dolarlık jip.

* Ulus'ta 80 bin dolarlık daire. (Bu dairenin dekorasyonu için 150 bin dolar harcandı.)

* Rusya'da 100 bin dolarlık çiftlik evi.

* 700 bin dolarlık alacak.

Tülay ACAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır