kapat
23.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Deprem Akdeniz'i uyutmadı

Merkez üssü Girit'in doğusu olan 5.4 büyüklüğündeki deprem Sicilya adasından İsrail'e kadar tüm Doğu Akdeniz'de hissedildi

İNSANLAR SOKAĞA FIRLADI
Akdeniz ile Ege Denizi'nin kesiştiği bölgede dün sabaha karşı orta şiddetli deprem oldu. Merkez üssü Atina'nın 370 km. güneydoğusu, Girit Adası yakınları olan depremin büyüklüğü 5.4 olarak açıklandı. Sabah saat 06.54'de meydana gelen sarsıntının, denizin 47 km. derininde gerçekleştiği belirlendi. Deprem, Bodrum, Marmaris ve Datça olmak üzere, Ege ve Akdeniz kıyılarımızda hissedildi. Deprem paniğiyle vatandaşlar kendilerini hemen sokaklara attı.

MISIR VE İSRAİL DE SALLANDI
Deprem sırasında Antalya'nın Kale İlçesi halkı da sokaklara çıktı. İlçe Tarım Müdürlüğü'nde ziraat teknisyeni olarak çalışan Hüseyin Kaplan (47) bu sırada kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Kaplan uygulanan şok tedaviye rağmen kurtarılamadı. Türkiye, Yunanistan, Ege adaları ile Kıbrıs'ı etkileyen deprem, Mısır, Beyrut ve Tel Aviv ile civarında da hissedildi. Merkez üssü Girit yakınları olan deprem Sicilya adasında 6 büyüklüğünde hissedildi.

Erol AKKIR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır