kapat
23.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İntiharlara karşı seferberlik ilanı

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, öğrenci intiharları için savaş açtı: Bütün okullara psikolog göndereceğiz. İntihar olaylarını ortadan kaldıracağız
İstanbulda lise çağındaki gençler arasında intiharların artması, satanizm akımının yaygınlaşması ve internet ortamındaki oyunların ruh sağlığına olumsuz etki yaptığı iddiaları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye genelinde "alarm" ilan etti. SABAH'a konuşan Bakan Metin Bostancıoğlu, "alarm" durumunun "deprem"' dönemindeki ile aynı olduğunu söyledi. Bakan Bostancıoğlu, öncelikle 10 ilde pilot olarak uygulanan "Ergenlik Eğitimi Projesi"ni Türkiye geneline yayma kararı aldıklarını açıkladı. Ayrıca, Müsteşar Yardımcısı Başkanlığı'nda, Türk Psikologlar Derneği, üniversite ve vakıflardan oluşturulan bir "merkezi koordinasyon birimi" de bütün okullarda uygulanmak üzere psikolojik danışmanlık projesi hazırlığına başladı. Bostancıoğlu, okullarda yapılacak çalışmaları şöyle özetledi:

Travmaya karşı toplu mücadele
* Psikolojik danışmanlık rehberlerimiz var okullarda. Bunlara takviye olarak Türk Psikologlar Derneği, üniversiteler ve vakıflarla birlikte depremden sonra travmaya karşı yaptığımız psikolojik mücadeleyi geniş kapsamlı olarak başlattık. Mevcuda takviye olarak. Ayrıca Bakanlık bünyesinde yapılan çalışmadan çıkan projeyi bütün okullarda uygulayacağız.

İnterneti tehlikeli olarak göstermeyelim
* Bilgisayar oyunları ve internet çocukların psikolojisi için hangi şartlarda tehlikeli oluyor? Bakanlığımızda bu da tartışılıyor. Ancak tehlikeli oluyor diye interneti de tehlikeli göstermemek lazım. Biliyorsunuz ateş yakar su boğar. Ama hayat veren de onlardır. Onun için interneti suçlamıyoruz. İnternetin kötü kullanımını gözden kaçırmayalım, diyoruz. Bakanlığımız danışmanlık ve rehberlik seferberliğine hazırlanıyor. Bu da sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve ailelerin işbirliğiyle olacak. Mevcut danışmanlıkları, aileleri de içine çekerek genişleteceğiz.

Ergenlik eğitimi ülkeye yayılacak
Milli Eğitim Bakanı'nın verdiği bilgilere göre, geçen yıl İstanbul'da, bu yıl Ankara dahil 10 ilde pilot olarak uygulamaya konulan "ergenlik eğitimi" de kısa sürede Türkiye geneline yaygınlaştırılacak. Bostancıoğlu, ergenlik eğitiminde çocuğun psikolojik, ruhsal ve bedensel değişimiyle ortaya çıkan sıkıntıların giderilmesini amaçladıklarına da dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanı sıra Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nden Sorumlu Devlet Bakanlığı da son intiharlarla ilgili araştırma başlatıyor. Devlet Bakanı Hasan Gemici, "Araştırmayı üniversitelerle birlikte yürüteceğiz" dedi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nden Sorumlu Devlet Bakanı Gemici, satanistleri fazla ön plana çıkarmanın teşvik edici olabileceğine de dikkat çekerek, bu konuda herkesi dikkatli davranmaya çağırdı.

Ailemize böyle isyan ettik
Almanya'da geçen yaz aylarında işlenen satanist cinayeti Avrupa basının gündemine bomba gibi düşmüştü... Bochum kentinde halen tutuklu olarak yargılanan satanist çift Daniel ve Manuela Ruda, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında iş arkadaşları Frank Hackert'ı hunharca öldürdü. Satanist çift, Frank'in önce yüzünü 66 yerinden bıçakla parçaladı. Ardından karnına şeytanın işaretini yaptı, kanını içti ve sırtında onlarca sigara söndürdü.

Ömür boyu hapis cezasıyla yargılanan çift mahkemede tüyler ürperten ifadeler verdi. Satanizmi İngiltere ve İskoçya'da öğrendiklerini, orada çok sayıda ayine katılıp kan içtiklerini anlattı. Almanya'da da çok sayıda gençle bağlantıları olduğunu söyleyen Ruda çifti, "Satanizm ve vampirlik ailelere karşı tek isyan yolu" diye konuştu. İşçi olan ailesi, Manuela'nın gençliğinin sorunlu geçtiğini, sürekli evden kaçtığını söyledi.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır