kapat
23.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Lara'nın intihar sırrı iki bilgisayarda

Lara'nın bilgisayarında ABD'den gelen Satanizm konulu mesajlar bulundu. Lara'ya intihar telkin ettiği iddia edilen genç kızın bilgisayarına el konuldu
Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak yaşamına son veren Özel Üsküdar Amerikan Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Lara Falay'ın intiharındaki sır perdesi yavaş yavaş aralanmaya başladı. Satanist bir grupla bağlantısı olduğu tespit edilen 17 yaşındaki Lara Falay'ın intiharı uluslararası platforma taşınıyor...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, Falay Ailesi'nin yas döneminin bitmesiyle birlikte, genç kızın Ortaköy Dostlar Sitesi'ndeki evine gitti. Cinayet Şube Büro Amiri Mehmet Şani ve beraberindeki 5 kişilik 2 ekip, Lara Falay'ın evinden bilgisayarını ve diğer özel eşyalarını alarak incelemeye başladı. Yapılan incelemede Lara Falay'ın bilgisayarında Satanizm içerikli çok sayıda chat kaydı, web sitesi adresi ve e-mail bulundu. Lara Falay'a mesajların Amerika'dan gönderildiği belirlendi.

İngilizce olan e-maillerin çözümü için internet polisinden de yardım alınırken, soruşturma da bu yönde genişletiliyor. Polis, intiharlarla internet siteleri arasında bağlantı kurması durumunda, bu sayfaların kapatılmasını isteyecek.

UZMANLAR DEVREDE
Ayrıca, Lara Falay'ın ilişki kurduğu bu Satanist grubunun üyesi olan lise öğrencisi bir genç kızın internette site kurduğu ve bu siteden "ölüm emri verdiği" de iddia edildi. Ölüm emrini veren bu genç kızın Lara Falay'ın intiharından sonra "grup içinde terfi ettiği" de öne sürüldü. Bunun üzerine polis, kimliğini belirlediği ve takibe aldığı bu lise öğrencisinin de bilgisayarına el koydu. İnceleme sonucunda bu bilgisayarda da satanizmle ilgili çok sayıda dokuman olduğu anlaşıldı. Somut delil bulmak için son derece titiz çalışan polis, detayları atlamamak için Satanizm hakkında bilgi sahibi olan uzmanlardan yardım alıyor.

CEYLAN'IN BİLGİSAYARI DA POLİSTE
Ayrıca, Ataköy'de, özel bir lise öğrencisi olan Alp Cenan Yuğaç ve Aslı Yardımcı'nın, bir süre sonra yine aynı okuldan Ceylan Konuk'un intiharının da yine bu grup yüzünden yaşandığı öne sürüldü. Grubun, Ortaköy'de Şehriban Coşkunfırat'ın öldürülmesinin ardından ortada görünmemeye çalıştığı, ancak olayların durulmasıyla birlikte yeniden harekete geçtiği kaydedildi. Polis, daha önce aynı sitede otururken intihar eden Ceylan Konuk ve Nedim Biçaci'nin bilgisayarları da ailelerinden aldı.

Yusuf DEMİR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır