kapat
23.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Yeraltı şehri kurmuş!
Amerikan askeri kaynakları, Irak diktatörü Saddam Hüseyin'in gizli bir yeraltı şehri inşa ettiğini açıkladı. İddiaya göre, Tepe Zardic, Taq ve Chwarta kentleri arasındaki bölge, ilk önce nükleer silah deposu olarak kuruldu. Saddam, 1995'te deponun yeraltı şehrine dönüştürülmesini istedi. Saddam'ın yakın çevresi de ofislerini Kerkük'e taşıdı.

Fuara o adam gelmesin
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'ye eleştiri üstüne eleştiri yağıyor. Şimdi de Fransa Kültür Bakanı Catherine Tasca, Mart ayında yapılacak ve Berlusconi'nin onur konuğu olduğu kitap fuarının açılışında başbakanı görmek istemediğini açıkladı. Tasca, "Fuarın onun dışında bir İtalyan tarafından açılmasını yeğlerim" dedi.

Bağımsız Rus TV'si sustu!
Rusya'da yayın yapan Moskova merkezli tek bağımsız TV kanalı TV6, mahkeme kararıyla kapatıldı. Geçen yıl kapatılan NTV çalışanlarının transfer olduğu TV6, yayın hayatına bir spor kanalı olarak devam ediyor. Lukoil şirketinin küçük ortakları, TV6'yı sermaye kullanımında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle dava açmıştı.

El Kaide silah topluyor
Afganistan'da bir rapor hazırlayan BM uzmanları, Taliban ve El Kaide'nin füze ve kimyasal silah stokladığını, yeni silah almak için de uyuşturucu sattıklarını açıkladı. Taliban'ın elinde halen Frog-7 ve Scud-17 tipi füzeler olduğu belirtilen BM raporuna göre, Taliban sarin ve VX sinir gazı da stokladı.

Başüstü bilgisayar
Amerikan Xybernaut adlı teknoloji şirketinin uzmanları başa takılan bilgisayar geliştirdi. Poma adı verilen bilgisayar başa takılıyor, sesle kontrol ediliyor ve gözün hemen önündeki tek kamerası ile de ekran görevi görüyor. Poma 1499 dolardan (2 milyar TL) satışa sunuldu.

5 eşli patrona 7 yıl iş cezası
Mısır'da İslam dininin öngördüğünden daha fazla eşe sahip olan zengin işadamı 7 yıl ağır iş cezasına çarptırıldı. 56 yaşındaki Ragıp El Suverki'ye, evlilik durumunu çarpıtmak, kadınları yasadışı cinsel ilişkiyle aldatmak ve 5 eşe sahip olmak gibi çeşitli suçlamalarda bulunuldu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır