kapat
23.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Protesto hakkı!

Bir kız protestocu, Danimarka Başbakanı'nın kafatasında yumurta kırdı. "Demokratik ülkelerde böyle şeyler olur" diyen Başbakan, kızın düşünce özgürlüğü olduğunu söyledi
Danimarka, iki gün önce meydana gelen bir olay sonrası, demokrasinin sınırını tartışmaya başladı. Başbakan Anders Fogh Rusmussen, başkent Kopenhag'da evsizler için kurulan bir derneği ziyaret ediyordu. Başta her şey güzeldi. İskandinav ülkelerin siyaset geleneği olarak Başbakan'ın yanında koruma yoktu. Evsizlerle sohbet ederken, birden Başbakan'ın kafasına doğru bir el uzandı ve genç bir kız, Başbakan'ın kafasında yumurta kırdı. Sivil plakalı arabasına doğru ilerleyen Başbakan sinirli de gözükmüyordu. Kapıyı şoförü açtı. Başbakan tam aracına binerken, şok bir açıklama yaptı:

ÖZGÜRLÜĞÜN SINIRI NE?
Demokratik bir ülkede olabilecek bir davranış. Ama bu tip protestolar istediğim yere gitme hakkımı elimden alamaz... Kameralar bu kez protestocu kıza yöneldi. Başbakan'ın bu tartışma yaratan açıklamasından güç kazanan kız, gözaltına da alınmadı. Başbakan aynı gece korumayla gezmeyeceğini açıklayarak bir sürpriz daha yaptı. 24 saat sonra medya kızın "sabıkalı" olduğunu ortaya çıkardı. 1999'da devlet televizyonunun canlı yayınını basan kız, o gün de gözaltına alınmamıştı. Son olay sonrası ülkede "Düşünce özgürlüğünün sınırları Başbakan'a saldırmaya kadar gider mi?" tartışmasını başlattı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır