kapat
14.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yakında James Bond olursa şaşırmayın

Başarıya giden yolda zamanlamanın önemli olduğunu söyleyen Kenan İmirzalıoğlu, 'Şans bilenden yanadır belki ama benim de kaderim güzelmiş' diyor
Türkiye'nin yeni dönem jönleri arasında ilk sırada gösterilen Kenan İmirzalıoğlu ile bundan dört yıl önce Best Model seçildiği günlerde ilk röportajını yapmıştım. O dönemlerde de oldukça kendine güvenen bir portre çizen Kenan İmirzalıoğlu'na "Dizilerde rol almayı düşünüyor musun?" diye sorduğumda, "Başrolde oynayacağım kaliteli bir dizide oynarım ancak" demişti. Açıkçası o dönemde bu söylediğine pek inanmamış, yakında bir türkücünün dizisinde görürüm derken o "Deli Yürek" dizisi ile ilk oyunculuk deneyimine başrolle başlamıştı. Dört yıldır hep yükselen bir oyunculuk grafiği ile izleyicilerinin karşısına çıkan Kenan İmirzalıoğlu'nun bugünkü hayallerinde de herhangi bir değişiklik yok. Yine hedefleri var ve yine bu hedeflerini ne zaman gerçekleştireceğini biliyor. Şu anda bize tarihlerini söylemiyor ama günün birinde onu elinde Oscar heykelciğiyle veya James Bond filminin bir serisinde başrolde görebilirsiniz. Siz yeter ki onu takip edin!

* Sinema deneyimin seni yeteri kadar tatmin etti mi?

Bu yıl gösterime giren filmlerin arasında bu kriz şartlarında en çok ilgi gören filmlerden biri oldu. Çok mutluyum, çünkü iyi bir işin içinde bulundum. Bunun dışında benim için esas olan izleyicilerin tepkisiydi. Diziyi izlemeyip de filmi görenler bile tebrik ettiler. Demek ki film verdiğimiz emeklere değdi.

ELEŞTİRİNİN NİYETİ ÖNEMLİ
* Yılmaz Erdoğan'ın filminiz hakkındaki yorumlarına ne dersin?

Söyleyen kişinin ağzından duymadıktan sonra bu tür sorulara cevap vermiyorum.

* Eleştireler sana nasıl yansıyor?

Çok olumlu eleştirilerin yanı sıra olumsuz eleştiriler de var. Mesela kimileri sahnelerin çok uzun olduğunu söylüyor. Haklılar da. Biz kendimizde eleştiriyoruz. Mesele eleştirmek değil. Eleştirmek pozitif ve daha iyiye götürmek amaçlı olması. Dost acı söyler, biz birbirimize yanlışımızı söylemek gerekiyor. Eleştirinin içindeki niyet önemlidir. Niyet bir sonraki işinde böyle bir hataya düşmesinler diyeyse bu çok güzel. Ama eleştirirken kötüleme niyeti varsa o zaman hoş değil tabii. Benim aldığım eleştiriler daha iyisini isteyenlerin eleştirileri. Dünyada kimler değiştirilmiyor ki? Nazım Hikmet'i de eleştirilyorlar ama yasaklandı, memleketten sürüldü ama bu yıl onun yılı ilan edildi.

* Nasıl bir eleştiri iyi bir eleştiridir?

Kötü film diyorlar eleştireceğiz diye. İyi tamam kötü film de niye kötü. Orada gerçekten senin hataların, yanlışların varsa sen o eleştiriden payına düşeni alırsın. Bir anda bir film yapacağız Türk sinemasında ve dört dörtlük olacak, hiç hatasız. Gidecek Oscar alacak. Böyle bir şey olmaz, yavaş yavaş olacak iyiye gidiş. Ama şuna da çok inanıyorum aksiyon film konusunda biz ciddi bir adım attık. Bu anlamda çıtayı yükselttiğimize inanıyorum.

* Sen de Oscar almak isteyenlerden misin?

Herkes mi istiyor? Ben niyetliyim, talibim.

* Best Model seçildiğin zaman yaptığımız röportajda ancak başrol olursa bir dizide oynarım demiştin. O dönem için oldukça iddialı bir şeydi bu...

Senden önce de okulda böyle bir şey olmuştu. Daha mankenliğe başlamadan önce bana "Senin fiziğin çok düzgün, yarışmaya girsene" diyorlardı. Ben de "Daha vakit var girersem birinci olmak istiyorum," diyordum. Tabii ki bunları söylerken bazı şeyleri düşünüp de söylüyordum. Dizi teklifleri geldiğinde sadece yakışıklı adam olduğum için benim yer almamı istedikleri projelere olumlu bakmadım. O dönem ciddi bir furya vardı. Türkücüler veya şarkıcılara ya güzel ya da yakışıklı erkek mankenler eşlik ediyordu. Kendi adıma ben böyle bir projede yer almak istemedim. Fakat "Deli Yürek" projesiyle ve Miroğlu karakteriyle gerçekten farklıydı. Çünkü 1998'e kadar çekilen dizilere bakın, bir de "Deli Yürek" dizisinin içeriğine bakın, belirgin bir fark var. Daha önce Susurluk ve bunun benzeri olayları eleştiren böyle bir dizi yapılmamıştı.

* Bu şans mı, doğru zamanı hissetmek mi?

Tamamen şans diyemem. Olsa bile biliyorsunuz şans bilenden yanadır. Biraz zamanlamayı doğru yapma belki ama kaderim de güzelmiş yani. Bunu da inkar etmemek lazım.

Sevgilim yok
* Set dışında neler yaparsın?

Çekimlerden başka hiçbir şeye zaman kalmıyor. Başrolde oynadığım için hele bir de Osman Sınav'la çalışınca, haftanın neredeyse yedi günü çekim yapıyoruz. Hemen arkasından da yeni bölüme başlıyoruz. Hiçbir şeye vakit kalmıyor. Eğer zaman kalırsa arkadaşlarım geliyor, sinemaya gidiyorum, kaçırdığım filmleri DVD'den izliyorum, kitap okuyorum.

* Peki daha hiç olduğunu görmedim ama sevgilin var mı?

Sevgilim yok. Zaten biriyle yemeğe çıkacak olsan bile ertesi gün gazetelerde nişanlanıyorlar, sonraki gün de evleniyorlar diye çıkıyor. Tüm bunlardan sonra da hiçbir şey olmuyor.

* Bu konuda ciddi katı kuralların var. Kimseyle görünmemek adına hiçbir yerde görünmüyorsun...

Aslında bunlar katı değil normal kurallar. Özel hayatım özelde kalmalı. Benle yaşadığım insan arasında kalır. Diğer insanların buna dahil olup taraftar olması anlamsız bence. Ne alakası var.

* Ama biriyle beraber olup olmadığınızı da merak ederler?

Her merakı gidermek zorunda değilim. Halkın benim özel hayatıma saygı duyduğunu inanıyorum. Çünkü bana gelip bire bir özel hayatımla gündeme gelmediğim için beni tebrik edip bu yanımı takdir eden insanlar var. Tabii ki merak edenler vardır, ama onlar da bu duruma saygı göstermeliler.

Dilek SANCILI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır