kapat
14.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
MTA nasıl kurtulur?

Devlet Bakanı Edip Safter Gaydalı, 20 yıl sonra ilginç bir konuyu açıkladı. Olay, 1982 yılında Afyon'da bir vatandaşın antik mezardan çıkardığı bir tozu, kuyumcuya götürmesiyle başladı. Kuyumcu tozu eritti ve altın buldu. Konu, dönemin Afyon Sıkıyönetim Komutanı'na bildirildi. Komutan da Devlet Başkanı Kenan Evren'e aktardı.

Talimat verildi ve MTA Afyon'a ekip gönderip, inceleme yaptı. Ancak altına rastlanmadı. Bu kez İTÜ ve iki özel şirket devreye girdi. Üç analizde de ton başına yedi gram altın bulundu. MTA ise ikinci kez yaptığı incelemede yine altına rastlayamadı. Sonuçlar Ankara'ya geldiğinde. Evren kızdı "Kapatırım o MTA'yı" diye bağırdı. Bu kez MTA Evren'e brifing verdi. Yörede altın olmadığı netleştirildi ve MTA da kurtuldu.

BİR GEZİ

Ekibini değiştirmedi
Başbakan Bülent Ecevit bu sabah ABD'ye gidiyor. Dışişleri, gezi için "Uçak protokolü" de yaptı. Airbus'un ön bölümünde, Ecevit, İsmail Cem ve Tunca Toskay, eşleriyle oturacak. Zeki Çakan ve Kemal Derviş ise eşlerini götürmüyor. Çakan'ın yanında Meclis Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, Derviş'in yanında, DSP'li Tayyibe Gülek olacak. Heyette milletvekilleri Ahmet Özal, Bahri Zengin, Oğuz Tezmen, Emre Kocaoğlu ve Ali Coşkun da var. Bu ekip, 1999'daki ABD gezisine de katılmıştı. Ecevit ekibi değiştirmedi. Özal ve Sökmenoğlu ise aynı zamanda "Eski Cumhurbaşkanı oğlu" olarak listede...

BİR ÖNLEM

Sauna muhabbeti
Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'ın "Telefonum dinleniyor" açıklamasının ardından milletvekilleri de özel önlemler alıyor. İlham kaynakları ise Turizm Bakanı Mustafa Taşar. Vekiller de Taşar gibi saunaya merak sardı. Ancak bu merakın sebebinin "Telekulak olduğu" ortaya çıktı. Birçok milletvekili ve üst düzey bürokrat, kimsenin duymasını istemediği konuları artık saunada konuşuyor. Çünkü buhardan dolayı gizli kamera çekimi yapılamıyor. Cep telefonu ve "Böcek" adı verilen dinleme cihazı da çalışmıyor...

BİR ŞANS

Nimet ve Ali Haydar
Meclis KİT komisyonunda geçen hafta Milli Piyango'nun hesapları ele alınırken, MHP Aydın Milletvekili Bekir Ongun, "Nimet Abla ve Ali Haydar gibi bayiler çok bilet sattığı için karları da yüksek. Bu iş de tekel oldu" dedi. Genel Müdür İlhan Küsmenoğlu ise "Vatandaş bu bayileri uğurlu kabul ediyorsa ona da saygı göstermeli" cevabını verdi. Böylelikle Ali Haydar ile Nimet Abla da Meclis tutanaklarına da geçti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır