kapat
14.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Yatağımdaki düşman...

Her şeyiyle ilginç bir 2.yarıya başlıyoruz. Sahadaki çekişme büyük. Saha dışındaki daha da büyük. İsterseniz önce saha içine ardından saha dışına bir göz atalım ve Büyükler'in fotoğrafını çekelim.

3 kulüpte de dönem dönem istikrar dönem dönem istikrarsızlık vardı. G.Saray, lige iyi başladı. Yeni transferlerin rekabeti, Lucescu'nun akılcı oyun planı ve birkaç şans anıyla G.Saray, ilk 8 haftanın en başarılı takımı oldu.

Ardından sahneye F.Bahçe çıktı. Ogün, Rapajç, Revivo, Uche, Mert Meriç, Oktay gibi fizik gücü düşük futbolcuların devre dışı kalması ve çalışanların ön plana çıkmasıyla F.Bahçe de 7 maçlık bir seri yakaladı.

İlk yarının kader maçı Kadıköy'deki Beşiktaş derbisiydi. O maçı kazanabilse belki de ilk yarıyı lider bitirecek, Beşiktaş'ı devreden çıkaracak, her şeyden önemlisi sahasındaki seriyi sürdürecekti. Olmadı. Beşiktaş, F.Bahçe'ye "Dur" deyip lige ağırlığını koydu.

Lorant'ın gelişiyle birlikte F.Bahçe'de çok şeyin değişeceğine inananlar bir şeyi gözardı ediyor. Lorant hep kazanmak zorunda. Veya rakiplerinin kayıplarından yararlanması şart. Yoksa Mayıs ayını bile göremeyebilir. Çünkü orası Fenerbahçe. Orada çok daha ünlü teknik direktörlerin ipi çekildi.

İlk yarının flaş ekibi Beşiktaş'ı o noktaya taşıyan isim Sinan Engin'di. F.Bahçe maçındaki 2 gole imza atan Ronaldo, her maçta takımını yürekten destekleyen taraftar ve başta İlhan olmak üzere arkadaşlık duygusunu canlı tutmaya çalışan gençler, Beşiktaş'ı zirveye taşıdı.

İkinci yarının bizce 2 kader karşılaşması var. Biri Kadıköy'deki F.Bahçe-G.Saray derbisi. Diğeri de Ali Sami Yen'deki G.Saray-Beşiktaş maçı. Bu iki derbiyi en az kayıpla atlatırsa G.Saray öne çıkar. Her türlü sorununa karşın G.Saray hâlâ şampiyonluğun en büyük favorisi. Geniş kadrosu ve işi ciddiye almasıyla F.Bahçe, gençlik ruhuyla da Beşiktaş daha sonraki adaylar.

Çetelere son
Gelelim saha dışına. Yukarıda söylediğim bütün öngörüler kongrelerin beklenildiği gibi geçmesi halinde gerçekleşecek.

Beşiktaş'ta Bilgili-Arat çekişmesi bekleniyor. G.Saray'da Cansun-Süren-Özaydın çekişmesi başkanlığa soyunacak. F.Bahçe'de ise Yıldırım'ın şimdilik rakibi yok. Ama duyduğumuza göre 3 kulüpte de bazı istenmeyen çıkar savaşları yapılmakta. Başkanların koltukları korumak için bazı demokratik yolları kullanmaları, gruplara yaklaşmaları, derneklerle iletişim kurmaları, kamuoyuna mesaj vermeleri doğal.

Ama tribünlerdeki çetelerle yakınlaşmaları, bazı oluşumların üzerine kaba kuvvetle gidip gözdağı vermeleri, bedava bilet dağıtmaları, sahaya inenleri korumaları, üniversiteli beyinleri dayakla korkutmaları üzücü. Bazı yöneticilerle maddi çıkar karşılığı işbirliği içine giren amigolar, çeteler ve örgütler için 2002 rahat geçmeyecek. Bizden uyarması.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır