kapat
14.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Deli Yürek efsanesi

Bu akşam, yeni bölümlerini atv'de izleyeceğimiz "Deli Yürek" ekrana ilk geldiği günden itibaren büyük ses getirdi. Hem gerçekçi, hem destansı öyküsü, titiz çekimleriyle milyonlarca televizyon seyircisini kendine bağladı. Susurluk sürecinin bütün kirli dolaplarını çağdaş Dadaloğlu tavrıyla gözler önüne seriyordu dizi. Miroğlu karakteri ile haksızlığa karşı çıkılıyordu.

Kimdi bu Miroğlu? Dizinin ekrana ilk geldiği haftaları hatırlayalım.

Dizinin başında Yusuf Miroğlu, askerliğini Güneydoğu'da yapmış "meçhul bir kahraman" olarak İstanbul'a, ailesinin yanına dönmüştü. Mermisini iğnenin deliğinden geçirecek kadar keskin nişancıydı. Cesur bir delikanlıydı, ama savaş çılgını değildi. Mesleği oto tamirciliğiydi. Eski ustasının yanında işe başlayacak, annesi, kızkardeşi, mahalledeki can dostları ile sade bir yaşantı sürdürecekti. Ne var ki bu hayalini gerçekleştiremedi. Güneydoğu'daki parlak sicili, son derece etkili ve "derin görevli" olan Ağabey'in dikkatini çekti. Kırsalda destanlar yaratmış bu mütevazı delikanlı, kentte de çok önemli, ama gizli, devlet görevleri üstlenebilirdi. Ağabey onu kıskaca alıyor, "birim"in emrine sokuyordu. O günlerde Miroğlu'nun başına olmadık işler geldi. Getirildi. Bu arada Ağabey'in kızına da aşık oldu.

Hayatın akışı onu kentte de bir destan kahramanı yapıyordu. Ama o "resmi görevli" olarak emir almayı içine sindiremediği için "devletin örtülü koruması" altına girmiyordu. Bu yüzden de başına olmadık çoraplar örülüyordu.

İşte; bu Miroğlu, bugün yeniden ekranlara dönüyor. "Deli Yürek"in yeni maceraları, bundan böyle, yeni kanalı atv'de yayınlanacak. Her Pazartesi... Miroğlu'nu kucaklamak için akşamı iple çekiyorum. Bu akşam, evde, uzun süredir izini kaybettiğim eski bir ekran dostu ile hasret gidereceğim.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır