kapat
14.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Favorim Sampras

Bayanlarda Martina Hingis 3 yıl önce kaldığı yerden başlayabilir. Önündeki engel Williams Kardeşler. Erkeklerde ise son demindeki Sampras, tecrübesiyle kazanır
Teniste Grand Slam mesaisi, bu sabaha karşı start aldı. Avustralya'nın Melbourne kenti, Kuzey yarımkürenin soğuklarla boğuştuğu bu günlerde dünyanın en iyi tenisçilerini ağırlıyor. Tenisseverler de bu turnuvayı televizyondan izleyerek tenise doyacaklar.

Bayanlarda geçen yıl bu turnuvayı ABD'li Jennifer Capriati kazanmıştı. 2001'de o uyuşturucu ve alkol kokan eski günleri tam anlamıyla geride bıraktı Capriati. Ancak bu sezona iyi girmedi Jennifer. Alexandra Stevenson karşısında aldığı yenilgi, Avustralya Açık öncesi hayranlarını üzdü. Capriati, Lindsay Davenport'un dizinden geçirdiği ameliyat nedeniyle katılamaması sayesinde 1 numaralı seribaşı oldu ve yarı finale kadar yolu açık görünüyor. Belki çeyrek finalde muhtemel rakibesi olacak Fransız Amelie Mauresmo ya da yarı finalde karşısına çıkacak Belçikalı Clijsters ya da Henin ona zor anlar yaşatabilir.

Asıl mücadele ana tablonun diğer yarısında. Martina Hingis, geçen yıl olduğu gibi finale çıkabilmek için Williams Kardeşler'i yenmek zorunda. Herhangi bir sürpriz olmazsa Hingis, çeyrek finalde Serena Williams, yarı finalde ise Venus Williams karşısına çıkacak. 3 yıl önce kazandığı Avustralya Açık'tan bu yana Grand Slamler'de şampiyonluk tadamayan Hingis, geçen yıl başardığı Williams dublesini yine yaparsa özgüvenini kazanıp eski günlerine geri dönebilir. Ki bence Martina bunu başaracak. Onun saha içindeki hareketleri diğerlerine göre daha estetik. Estetik deyince Anna Kournikova, bence ilk turda Belçikalı Henin'e elenir diye düşünüyorum. Bu kızın kafası bir karış havada. Çok yetenekli ama hani biraz gayret etsem onu yenerim gibi geliyor. Şaka tabii.

Erkeklerde de müthiş bir çekişme yaşanacak. 2001 yılını 1 numarada bitiren 20 yaşındaki Avustralyalı Lleyton Hewitt, Amerika Açık'ta başardığını kendi seyircisi önünde de elde etmek istiyor. Ancak bu hiç de kolay olmayacak. Genç tenisçi, 2 hafta önce su çiçeği geçirdi. Güçsüz kalabilir ama bildiğim Hewitt, bu işi götürebilir..

Pistol bir patlarsa
Her şey planlandığı gibi giderse yarı finalde dev bir kapışma bekliyor Hewitt'i. Rakibi ya geçen yılın şampiyonu Andre Agassi ya da Grand Slam uzmanı Pistol Pete Sampras olacak.Geçen yılın şampiyonu ABD'li Andre Agassi ise 4.Tur'da büyük olasılıkla vatandaşı ve en büyük hayranlarından Andy Roddick ile oynayacak. Çeyrek finale çıktığı takdirde ise Agassi'nin muhtemel rakipleri Rus Marat Safin ya da ezeli rakibi Pete Sampras olacak. 2001'deki kötü ve turnuva birinciliği olmadan yaşanan sezonun ardından dün finalde Agassi'yi yenerek aldığı turnuvayla Pistol Pete yeniden form grafiğini yükseltti. Formda bir Sampras her zaman her turnuvanın favorisidir.

Hülya AVŞAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır