kapat
14.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

MİT'çi Miktat Alpay artık torun bakıyor

Milli İstihbarat Teşkilatında yaklaşık bir yıl önce büyük bir tartışma yaşanmıştı. MİT'in A takımında yer alan istihbarattan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Miktat Alpay, ABD'ye MİT temsilcisi olarak atanmış ve bu atama bizzat Müsteşar Şenkal Atasagun tarafından kamuoyuna açıklanmıştı.
Atasagun o günlerde bu atamayı "Öyle bir temsilci gönderelim ki dedik, gerektiği zaman CIA Başkanı George Tennet da dahil, her kapıyı açabilsin ve Türkiye'nin tezlerini, kanıtlarını anlatabilsin. Yüz yüze görüşmek başka. Mikdat Bey'in Washington'a gidiş nedeni, Türkiye'nin tezlerini en üst düzeyde anlatmasına katkıda bulunmak" biçiminde açıklamıştı.

Alpay'ın kararnamesi Başbakan tarafından imzalanmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer "Ben kararnameyi onaylamadan neden açıkladınız" diyerek istemi geri çevirdi. O günlerde, Alpay'ın da aslında bu görevi gönülsüz kabul ettiği ve bu durumu da Ankara Hukuk Fakültesi'nden arkadaşı olan Sezer'e ilettiği konuşuldu.

Alpay, yakın çevresine ise "Teşkilatta 18 ay daha çalışma olanağım var. Çocuğum Amerika'da. Oraya gidip rahat ederdim. Ama kararname hazırlanmış, Başbakan onaylamış, demek ki burada istenmiyorum" diyerek emekliliğini istemişti. Alpay gazetecilere ise, "Bu görev ortaya çıktı ve bana verildi. Ne gerekliyse yapacağız" demiş ve atanmasıyla ilgili herhangi bir sitemde bulunmamıştı. Kararname geri çevrilince Alpay da, ABD'ye atanamadı ve emekli oldu.

Bir yıl önce MİT'in iki numaralı ismi olarak Washington'a atanması gündeme gelen Alpay şu sıralar yine ABD'de. Ama farklı biçimde. Bir üniversitede doçent olan damadı ve kızının yanına giden Alpay, torununa bakıyor, yılların yorgunluğunu atıp, emekliliğin tadını çıkarıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır