kapat
14.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hapisteyken başkan seçildi

İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanlığı için yapılan seçimleri, Kartal Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski başkan Ali Kemal Aktürk kazandı.
Oldukça gergin havada geçen seçimde eski oda başkanlarından Ali Kemal Aktürk ile Hıdır Kaplan ve Erol Koral kıyasıya yarıştı. Aktürk adına kulis çalışmalarını, başkanvekili olan damadı Koray Öztürk ile çocukları yürüttü. Rakiplerinin Aktürk'ün, görevi sırasında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle DGM'de 48 yıl hapis istemiyle yargılandığının hatırlatması, üzerine gergin anlar yaşandı. Aktürk'ün, kongreye avukatları aracılığıyla gönderdiği mektubu kızı Selma Aktürk okudu. Mektubunda atılan itiraflar nedeniyle 11 aydır cezaevinde bulunduğunu iddia eden Aktürk, "Bugün bu kongrede olamasam da avukatım ve kızım aracılığıyla katılmak sizlerle bir bağ kurmak istediğimden şu anda bu mektubu yazdım. Yine bu kongrede geçmişin hesabını yönetim kurulu olarak vermiş olacağız" dedi.

5 OTOBÜS POLİS GELDİ
Günlerdir gergin geçeceği belirtilen kongre için polis de Eyüp Topçular'daki Beyazgül Düğün Salonu ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Salon ve çevresinde 5 otobüs Çevik Kuvvet polisi konuşlandırıldı. Bu arada Aktürk ile birlikte yargılanmak üzere aranan sanıklardan İsmail Parlakkılıç'ın da kongreye gelebileceğini gözönünde bulunduran Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de kongre boyunca salondan ayrılmadılar. Yapılan oylama sonunda Aktürk, 460 oyla seçimi kazandı. Kaplan 415, Koral ise 337 oy aldı. Seçim sonuçlarının açıklandıktan sonra polis de güvenlik önlemlerini artırarak kavga çıkmasını önledi.

Nebahat KOÇ - Ali ÖZLÜER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır