kapat
14.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İbrahim Tatlıses hepimizin hocasıdır

Türkiye'de bugüne kadar en çok korsanı yapılan ve korsanlarıyla birlikte satışı en yüksek türkücü olan Kahtalı Mıçe yeni albümü 'Usta ile Çırak'la yine satış rekorlarını alt üst etmeye hazırlanıyor
Kahta Adıyaman'ın bir ilçesi, 'Mıçe' de Mustafa'nın kısaltılmışı... İkisi bir araya gelince yanık bir türkü çalınıyor kulaklarınıza adeta. 'Kahtalı Mıçe'nin en büyük hayranları önce Malatyalılar sonra da tüm Anadolu. Anadolu'nun Michael Jackson'u olarak anılıyor çoğu yerde. Kasetleri yok satan Kahtalı, yeni kaseti ile yine piyasayı sallamaya hazırlanıyor.

Onun müziğe olan ilgisi, doğup büyüdüğü Adıyaman'da, türkü söylemenin günah olduğu günlerde başlamış. Babasından dayak yiye yiye ve Nuri Sesigüzel, Aşık Mahsuni Şerif, Aşık Veysel dinleye dinleye kendini yetiştirmiş. Okul ile Adana'daki pamuk tarlaları arasında mekik dokuduğundan ilkokulu dokuz yılda bitiren Kahtalı Mıçe, ne yapmış etmiş, ortaokul diplomasını dışarıdan okuyarak eline almış. Bugün okuyamamanın acısını, üç çocuğunu okutarak çıkarıyor.

HAPİSTE GEÇEN BİR YIL
Askerden sonra Adıyaman Beden Terbiyesi'nde 10 sene memurluk yapan Kahtalı Mıçe, Kürtçe türkü okuduğu için bir sene mapus yatmış. Çıkardığı her kasette isimlerini eksik etmediği onlarca ağabeyi var. Bugüne kadar bandrolsüzler de dahil olmak üzere, 30'un üzerinde kaset yapmış. Satışları, 'benim' diyen pek çok ismi geride bırakmış. Bu ayın 18'inde yeni kaseti 'Usta ve Çırak' çıkıyor. Kasedine adını veren türkü için "Her kesimdeki insanları anlatıyor" diyen Kahtalı Mıçe, 50 yaşına dayadığı merdivenleri yavaş ve emin adımlarla çıkmaya devam ediyor. "Kimse kimseden üstün değil" edasıyla ve de bunu doğrularcasına "Ben de televizyon şovu yaparım. Yapanlardan aciz değilim. Teklif gelsin deneyeyim, görsünler" diyen Kahtalı Mıçe; bir tek İbrahim Tatlıses'e "ustam" diyor.

HEPSİ İBO'NUN TAKLİDİ
Ona göre İbo, bugün 'ben türkü söylüyorum' diyen herkesin ustası. "Alişan, Mahsun Kırmızıgül'den daha güzel şarkı okuyor. Aslında sesleri dikkatli dinlerseniz, Tatlıses taklitleri olduğunu anlarsınız" diyen Mıçe, 'Sakine' türküsünü kendisinden yıllar sonra okuyan İzzet Yıldızhan'ı da detone olmakla suçluyor.

Vecihe ASLAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır