kapat
14.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Türkiye doğalgaz köprüsü olacak

Gelecek 50 yılın enerji senaryolarını Almanya'nın Düsseldorf kentinde açıklayan Shell Company Murahhas Azası Paul Skinner, gelecek 50 yıllık enerji senaryoları içinde doğalgazın payının büyük olduğunu belirterek, "Türkiye Hazar doğalgazının Avrupa'ya taşınmasında köprü olacak" dedi.
Doğalgazın gelecekte en önemli enerji kaynağı olacağını kaydeden Skinner, Türkiye'de de enerji sektörünün özelleştirilmesi halinde doğalgaz ve petrol pazarına yatırıma hazır olduklarını vurguladı. Skinner, bu amaçla kurulan Shell Gas&Power Turkey'in, enerji piyasasında yasal düzenlemelerin yapılmasıyla Türkiye'de daha çok yatırım planladığını söyledi. Skinner, şöyle devam etti:

"Shell, InterGen aracılığıyla enerji alanında Türkiye'nin en büyük yabancı yatırımcısı. Hazar geçişli Türkmen doğalgazı projesini destekliyoruz. Ortağımız Enka ile Adapazarı, Gebze ve İzmir'de doğalgazla çalışan elektrik santralini yürütüyoruz. 2002 yılı ortasında enerji vermeye başlayarak, ihtiyacın yüzde 20'sini karşılayacağız."

TÜRKİYE'DEKİ KRİZE ALDIRMADIK
Shell'in Türkiye'de krizlere rağmen mevcut durumu koruma konusunda beklentilerin üzerinde bir performans sergilediğini kaydeden Skinner, "Türkiye sağlam bir pazar. Uluslararası şirketler sağlam bir taban bulduklarında yatırım için harekete geçecekler" diye konuştu. SHell CEO'su ayrıca Bakü-Ceyhan petrol boru hattıyla da yakından ilgilendiklerini belirtti. Petrolün Boğazlardan geçişinde yaşanacak çevre ve trafik sorunlarının bu hattın şansını artırdığını kaydeden Skinner, bu durumun Türkiye'nin imajını da son derece olumlu etkileyeceğini söyledi.

Leyla ŞEN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır