kapat
14.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Sampson'un oğlu bir kez daha kin kustu
Kıbrıs'ta EOKA örgütü lideri Nikolas Sampson'un milletvekili oğlu Sotiris, "Helenizmin geleceğinin Kıbrıs'ta garanti altına alınması için babalarımız yemin etti. Biz de vatanı esaret altında bırakmayacağız" dedi. Türk düşmanı olarak bilinen Sotiris, "Bir gün mavi-beyaz bayrak, Kıbrıs'ın bir ucundan bir diğerine gönderde dalgalanacak. Kıbrıs'ın kanla sulanmış ata yadigarı topraklarını haraç-mezat satmama kararlılığıyla büyüdük" dedi.

Müşerref'den camilere yakın kontrol
Pakistan lideri Pervez Müşerref iki gün önce yaptığı "Terörizme geçit vermeyeceğim" açıklamasından sonra tüm dünyadan tebrik alırken, yönetim öncelikle cami ve medreseleri kontrol altına alacaklarını açıkladı. Camilerin tamamının kayıtlı olması zorunluluğu getirdi. Camilerde hoparlör kullanmak da artık yasaklandı. Pakistan lideri Müşerref, Cuma vaazları için ise özel izin şartı getirdi.

Küba'daki esirlere Kuran verildi
Amerika, Küba'daki Guantanamo askeri üssüne getirilen El Kaide militanlarına Kuran dağıtmaya başladı. Tutsakların aralarında konuşabildikleri de belirtildi. Esirler arasında bir de İngiliz bulunuyor. İngiltere şimdi esirle görüşmek için kolları sıvadı. Ancak ABD, İngilizler'in esirle görüşmesi, diğer esirler arasında infiale yol açabileceği endişesini taşıyor. İngiltere diplomatik girişiminde bulunacak.

"Terörizmle savaş 6 yıl sürecek"
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) adına çalışan askeri danışmanlar savaşın 6 yıl devam edeceğini açıkladı. Savaşın tüm safhalarını inceleyen danışmanlar, hazırladıkları raporu Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'e iletti. Savaşın en erken 2007'de sona ereceğini belirten raporu inceleyen Rumsfeld'in de Başkan Bush'a askeri yatırımlar için başvurduğu söyleniyor. Rumsfeld, özellikle insansız uçak yapımı için bastırıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır