kapat
14.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Buckingham'da esrar şoku

Prens Harry'nin marihuana partileri basında yer alınca Kraliyet ailesi ayağa kalktı. Kliniğe gitmeyi kabul eden Harry, bağımlıların hikayelerini dinleyince içki dahi içmemeye yemin etti
İngiltere Veliaht Prensi Charles'ın 16 yaşındaki oğlu Harry'nin geçen yaz arkadaşlarıyla birlikte içki ve uyuşturucu alemleri yaptığı ortaya çıktı. Olayı duyan babasının kulağından çekerek bir rehabilitasyon kliniğine götürdüğü Harry, bağımlıların halini görünce içkiyi de uyuşturucuyu da bıraktı.

Genç prensin uyuşturucu partilerini İngiliz News of the World gazetesi ortaya çıkardı. Gazetenin haberine göre, babası Prens Charles'ın geçen yıl işlerinden dolayı sık sık Londra dışında bulunmasını fırsat bilen Prens Harry, arkadaşlarıyla birlikte 'Rattlebone Inn' adlı bir barda geç saatlere kadar içmeye başladı. Hatta sarhoş olup barda birçok kez kavga bile çıkardı. Bar çıkışları da arkadaşlarıyla birlikte evde sabaha kadar süren uyuşturucu partileri düzenlemeye başladı. Özellikle Guyy Pelly adlı arkadaşının etkisiyle bol miktarda marihuana kullandı.

Prens Harry'nin uyuşturucu partileri, evdeki görevlilerden birinin Harry'nin üzerine sinen marihuana kokusunu almasıyla başladı. Görevli, bu durumdan hemen Prens Charles'ı haberdar etti.

KÜÇÜK PRENS'İN GÖZÜ KORKTU
Aile dostlarının ifadesine göre, Prens Charles durumu öğrenince oğlunu cezalandırmak yerine onu karşısına alarak kendisine doğruyu söylemesini istedi. Harry de son 2 ay içerisinde çok içmeye başladığını ve birkaç kez uyuşturucu kullandığını itiraf etti.

Oğlunu bu kötü alışkanlıktan nasıl kurtarabileceğini düşünmeye başlayan Prens Charles, büyük oğlu William'dan kardeşini bir uyuşturucu rehabilitasyon kliniğine gitmeye razı etmesini istedi. Amacı küçük Prens'in gözünün korkmasını sağlamaktı. Harry, abisi William'ın isteği üzerine, 3 yıl önce Prens Charles tarafından açılan Phoneix House adlı bir kliniğe gitmeyi kabul etti.

Bu klinikte geçirdiği birkaç saat Harry için unutulmaz bir ders oldu. Uyuşturucu bağımlılarının korkunç hikayelerini dinleyen Harry, klinikten çıkışta bir daha içki ve uyuşturucu kullanmamaya yemin etti. O zamandan beri de ağzına içki sürmedi. Prens Harry'nin klinik ziyareti, kliniğin yöneticisi Bill Puddicombe tarafından da doğrulandı. Yakın dostlarının açıklamalarına göre Prens Charles'ın oğlu hakkındaki önlemleri bununla bitmedi. Oğlunun, kendisini uyuşturucuya alıştıran arkadaşlarını görmesini yasaklayan Prens Charles, Harry'nin Rattlebone Inna adlı bara girmesini de engelledi. Harry, o dönemden beri hafta sonlarını ve tatillerini evde babası ve ağabeyiyle birlikte geçirmek zorunda kalıyor.

PRENS CHARLES'A BLAIR'DEN DESTEK
Prens Harry'nin uyuşturucu kullandığının ortaya çıkması İngiltere'de günün konusu oldu. Kraliyet ailesi News of the World gazetesinin haberini yalanlamadı ancak olayın "aile içerisinde çözülmüş ve geçmişte kalmış" bir konu olduğunu söyleyerek bunun basına yansımasını eleştirdi.

Gazetenin yöneticilerinden Clive Goodman ise "Bu sıradan bir gençlik hevesi değil. Ortada yaşı tutmadığı halde içki içen ve uyuşturucu kullanarak suç işleyen bir çocuk var" diyerek kendisini savundu. Olayı kamuoyuna duyuran rehabilitasyon kliniği yöneticisi Bill Puddicombe da CNN televizyonunda Harry'nin ziyaretinin birkaç saat sürdüğünü söyledi. Konu hakındaki en samimi yorumlardan birini ise İngiltere Başbakanı Tony Blair yaptı. Oğlu Euan, 2000 yılında 16 yaşındayken polis tarafından yakalanan Blair, "Ben de yaşadım. Prens Charles, oğlunun duygularını da dikkate alarak en doğru olanını yaptı" diye konuştu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır