kapat
15.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hasta ayağa kalktı

Beşiktaş, Trabzon, Denizli derken dağılma aşamasına gelen, Kadıköy'deki yenilmez unvanını da kaybeden Kanarya, 1-0 geriye düştüğü maçta Bursa engelini kolay aştı
Daha 2 hafta öncesine kadar Boca Juniors'ın rekorunu kırma hayâlleri taşıyan Fenerbahçe, bir anda peş peşe aldığı 3 yenilgiyle Beşiktaş'ın arkadan baskısını hissetmeye başlamıştı. Seyircilerden duyulmaya başlayan "İstifa" seslerinden rahatsız olan teknik direktör Mustafa Denizli ve öğrencilerinin Bursaspor'u yenmekten başka çaresi yoktu.

Hafta içinde eleştirilerin en çok sarstığı isim olan Kennet Andersson'u yine sahaya sürmüştü Denizli. Cezası biten Mirkoviç de yokluğunda değerinin anlaşılmasının ardından Şükrü Saracoğlu'nda ilk 11'deydi.

İlk dakikalarda iki takım da orta sahada birbirine pres yaparak üstünlük sağlamaya çalıştı. 15.dakikada Ali Akdeniz, soldan direği sıyıran bir şut yolladı Bursa kalesine. Hemen 1 dakika sonra Fenerbahçe yarı sahasının ortasında Hakan Bayraktar önüne çıkan Abdullah ile çarpıştı. Topu kapan Bursaspor atağa geçti. Rüştü, Okan'ın yakın mesafeden vuruşunda topu kornere çeldi.

17.dakikada Ender'in korner atışında Beşiktaş maçındaki "arka direk faciasını" hatırlatırcasına bu kez ön direkte Moshoeu bomboş kaldı. Kafa vuruşunda Rüştü dahil herkes seyirciydi: 0-1.

Serhat'ın dönüşü
Maçtan önce teknik direktör Mustafa Denizli'ye çiçek veren F.Bahçe seyircisi desteğini golden sonra arttırmaya başladı. Sarı-lacivertliler, rakibin üstüne gidiyordu. 21'de kaleciyle karşı karşıya kalan Serhat'ın vuruşunu kaleci Kelemen çeliyor ve top direğe çarpıyordu.

28'de beklenen golü geldi F.Bahçe'nin. Sağdan Yusuf ortaladı. Günün en çok çalışan isimlerinden Andersson kafayla indirdi. Nefis bir dönüşle rakiplerini ekarte eden Serhat, şanssızlığını yendi: 1-1.

31.dakikada Ali Akdeniz, soldan vurdu. Defansa çarpan top yine önüne düştü. Ali Akdeniz, bu kez önüne gelen Tunuslu Bouazizi'ye bir "Kır belini Ali Dayı" muamelesi yaptı ve takımını öne geçirdi: 2-1.

Andersson nihayet
52.dakikada Taner'in ortasında Erkan'ın kafasını Hakan çizgiden çıkararak tatsız bir sürprizi engelledi. 72'de Kennet Andersson, haftalardır beklenen golünü attı. Sağdan Abdullah'ın kullandığı serbest atışa Andersson, kafasının arkasıyla yön verdi ve golü kaydetti: 3-1.

Tüm gollerde Mustafa Denizli'ye koşan Fenerbahçeli futbolcular, adeta mesaj veriyorlardı tribünlere. Zaten tribünler de, "Mustafa Denizli şampiyon yap bizi" diye bağırarak barışı yeniden sağlıyorlardı. Yenilgi serisi bitmiş, Saracoğlu'nu yeniden 3 puanın keyfi bürümüştü.

Ferudun NİĞDELİOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
banner

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır