kapat
15.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Üstüne bomba yağıyor

"Ölü ya da diri" aranan Ladin'in kıstırıldığı Tora Bora'da bombardımanların en şiddetlisi başladı
ABD ordusu nokta atışı yapan, adam kaçırma ve ele geçirmede uzman, özel operasyon timlerini Ladin'i yakalamak üzere Afganistan'ın doğusundaki Tora Bora'ya gönderdi. Yeşil bereliler, donanma timleri, hava kuvvetleri komandoları ve süper gizli Delta Force üyelerinin gittiği bölge, ABD'nin B-52 bombardıman uçakları ve AC-130 uçaklarının desteğiyle sıkı kontrol altına alındı. Timler ellerindeki tüm silahları mağaralara yağdırmaya başladı.

Amerikan Savunma Bakanlığı yetkilileri El Kaide üyelerinin, "savaşmaya değer bir şey uğruna" olağanüstü güçlü direnişe devam ettiğini, bunun da Ladin'in halen bölgeden kaçmadığını gösterdiğini söyledi. Askeri yetkililer El Kaide üyeleri ve Ladin'i "ölü ya da diri" ele geçirmeye çalışacaklarını belirtti. Amerika Başkanı George W. Bush da "Ladin'i yarın mı bir ay sonra mı yakalayacağımızı bilmiyorum. Bir süre saklanmayı başarabilir, ancak onu ölü ya da diri mutlaka yakalayacağız" diye konuştu. Bu arada CNN Televizyonu 60 komandoyla bölgeye saldıran ekipten iki komandonun yaralandığı açıkladı.

ABD ordusunun hedefi Ladin'i 24 Aralık'tan önce yakalamak. Bir Amerikan askeri yetkilisi "Ladin'i Noel'den önce yakalarsak, mükemmel bir Noel armağanı olmaz mı?" diye konuştu.

Ladin ise kıstırıldığı mağaradan bir mektup yazarak Pakistan'a kaçan El Kaide militanlarına yardım edilmesini istedi. Pakistan'ın Frontier Post gazetesine göre, Bajaur bölgesine ulaştırılarak elden ele dağıtılan mektupta Ladin, "Bu zor sınav döneminde İslam adına savaşan militanlar korunmalı. İnançlı Pakistanlılar, cihat savaşçılarını düşmana teslim etmeyin" dedi.

MOLLA'NIN KELLESİNE 10 MİLYON $!
Amerİkan askeri güçleri Taliban lideri Molla Muhammed Ömer'in Kandahar'ın batısındaki Helmond kentinde bulunduğunu tahmin ediyor. Amerikan Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Taliban'ın kalesi Kandahar'ın tesliminden sonra ortadan kaybolan ve bir türlü bulunamayan Ömer'in başına da Ladin gibi ödül koydu. Rumsfeld ödülün 10 milyon dolar olacağını açıkladı. ABD Ladin'in başına 25 milyon dolar ödül koymuştu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır