kapat
15.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Derdi 'ün'müş

Dünya kamuoyu kasedi inceledi, İslam uzmanları ve psikologlar yorumladı: Ladin efsanesini yaymak uğruna kanıt bıraktı

KASETLE GÜÇ GÖSTERİSİNDE BULUNDU
Guardian gazetesine göre amaç militanlar arasında Ladin propogandası yapabilmek ve İslam dünyasında Ladin efsanesini yayabilmekti. Diğer bir görüş de Ladin'in ziyaretine gelen şeyhin önemli bir isim olmasıydı. Görüşmenin Taliban'ın düşürdüğü helikopter görüntülerinin üzerine kaydedilmesi bunun göstergesi...

KISTIRILDI, KAYBEDECEK BİR ŞEYİ YOK
İslam uzmanı Mısırlı Muhammed Salih'e göre kaset bilerek bırakıldı. Ladin kasedin bulunup yayınlanacağını hesap etmişti. Artık kaybedecek bir şeyi kalmadığı için bütün dünyanın 11 Eylül saldırılarındaki rolünü bilmesini istedi.

BLAIR'DEN BİLE SAĞLIKLI GÖRÜNÜYOR
İngiliz The Times gazetesi Ladin'in sağlığını değerlendirdi: Ladin kronik böbrek hastası olsaydı yüzünde herhangi bir ödem ve gözlerinin altında torbalar oluşması, ellerinin titremesi, konuşmasının yavaşlaması gerekirdi. Bunlar yok. Aksine iyi beslenmiş ve sağlıklı görünüyor. Başbakanımız Tony Blair'den bile!

BABASINI BİLE SATAR!
New York Post gazetesi: Ladin kesinlikle ruh hastası değil. Amaçları Batılılar için anlaşılamaz belki ama kendisi için geçerli nedenleri var. Kasette büyük bir kendini beğenmişlik sergiliyor. Kamikaze pilotlarının uçaklara bininceye kadar öleceklerini bilmemeleri, amacı uğruna herkesi, en yakınlarını bile aldatabileceğini gösteriyor.

PEYGAMBER OLMAK İSTİYOR
New York Times gazetesi: Ladin kendini Hz. Muhammed gibi görüyor, yaşamını onunkiyle özdeşleştiriyor. Zayıf bir atın karşısındaki güçlü bir at gibi. Kibirli, sakin, ılımlı.

KASET GERÇEK Mİ, DEĞİL Mİ?

GERÇEK DİYENLER
* ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell: Ladin'in bu işin mimarı olduğuna ilişkin başından beri söylediklerimizle ilgili akıllarda artık nasıl şüphe kalabilir?

* İngiltere Başbakanı Tony Blair: Kasetleri daha önce açıklanan Ladin kasetleriyle karşılaştırdım. Hepsi birbirine uyuyor.

* New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani: O kadar insanın ölümünden manyakça bir haz duyduğunu ifade etmesi beni şoka soktu.

* Pakistan Hükümet Sözcüsü Raşid Kureyşi: Washington'ı desteklemekle çok doğru bir karar vermişiz.

SAHTE DİYENLER
* Muhammed Atta'nın babası M. El Emir El Sayed Avat Atta: Kaset düzmece. Dünya oğlumun ismini söylüyor. Ladin buismi nereden duydu? Amerika'dan duydu.

* Ladin'in Suriye'de yaşayan akrabaları: Televizyonda izledik. O olup olmadığını ya da ona çok benzeyen birisi olduğunu doğrulayamayız. Öyle oyunlar var ki, filmin gerçek olup olmadığını bilemeyiz.

* Endonezya İslami Müdafaa Cephesi lideri Muhammed Rizieq: Amerika'dan gelen hiçbir şeyin doğruluğuna inanmam. Bunlar Afganistan'da işlenen savaş suçlarını örtmek için yapılan bir propoganda.

* Malezya İslam Partisi lideri Kamaruddin Cafer: Kaset sahte. Ayrıca gerçek olsa bile Ladin'in suçluluğunu kanıtlamaz.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır