kapat
15.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Türk'e kafir diyen Suudi bir hafız

Ladin'in kasedinde Türkler'e 'kafir' diyen şeyhin kimliği belli oldu. Şeyh el Hamdi Suudi Arabistan'da yaşayan felçli bir din adamı...
Suudi terörist Usame bin Ladin'in 11 Eylül saldırılarının ardındaki isim olduğunu kanıtlayan kasette Ladin'in sohbet ettiği kişinin kimliği büyük merak uyandırdı. Savaşın ortasında, Amerikan bombardımanın arttığı Kasım ayının ortasında Ladin'i görmek için Suudi Arabistan'dan Kandahar'a giden bu "Şeyh"e Ladin'in büyük saygı gösterdiği ve karşısında el pençe divan durduğu dikkat çekti. Ladin'le yaptığı görüşmede Türkler'den kafir diye söz eden ve "Türkler gibi kafirler ve bazı Araplar bize karşı koalisyon oluşturdular" diyen bu kişi Şeyh Süleyman el Hamdi. Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'na (CIA) göre Şeyh el Hamdi, belden aşağısı felç olan bir Suudi. Ancak 2 yardımcısı sayesinde hareket edebiliyor.

SUUDİLER'DEN HABER GETİRDİ
Kasettte Ladin odaya girer girmez yerinden kalkamayan konuğu Şeyh el Hamdi'nin elini öpüyor. Felçli bacaklarını kapatmak için bir yorgan kullanan Şeyh de Ladin'i alnından öpebilmek için teröristi kendisine doğru çekiyor ama çok zorlanıyor.

Suudi Arabistan Gizli Servisi'nin edindiği bilgilere göre Hamdi bir hafız. 11 Eylül saldırılarını gerçekleştiren teröristlerden birçoğuyla aynı aşiretten geliyor. Suudi Kraliyet Ailesi'ne başkaldıran Suudiler'in yaşadığı, 'terör yatağı' olarak bilinen Yemen sınırındaki Assir bölgesinde yaşıyor. Ladin'le sık sık bir araya gelerek özel görüşmeler yapıyor.

CIA ÜÇ ŞEYHİ ARIYOR
Kasedin hemen başında Ladin, kendisini ziyaret eden Hamdi'ye 11 Eylül'le ilgili olarak Suudi din adamlarının tepkilerini soruyor: "Camilerin tavrı ne?" Şeyh de ülkesindeki tepkileri anlatırken üç isimden bahsediyor: Şeyh el-Bahrani, Şeyh Süleyman Ulwan ve Şeyh el-Rayan... Bu kişiler ülkenin en önemli din otoriteleri arasında bulunuyor. Şeyh el-Bahrani, "Tefsir el-Burhan" adlı kitabıyla şöhret olmuş ünlü Kur'an tesfircilerinden biri. Süleyman Ulwan ise Suudi Kraliyet Ailesi'ne muhalif tavırlarıyla tanınıyor. Kamikaze pilotlarıyla da bağlantısı olduğu ortaya çıkan Ulwan'ın Afganistan'a savaşmak için adam yolladığı biliniyor.

Kasedin ardından başta CIA olmak üzere birçok ülkenin gizli servisinin Suudi Krallığı'na baskı yapayacağı belirtiliyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır