kapat
15.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kapalı kapılar ardında neler yaşandı?

Belçika, Ankara'yı kızdırdı: AB Dönem başkanı Belçika, sözde Kürt Ulusal Kongresi'nin yapılmasına izin vererek zirveye gölge düşürdü. Kongrenin, Başbakan Ecevit'in Brüksel ziyareti ile aynı tarihe denk getirilmesi tepki çekti.
Cem'in en rahat zirvesi: Laeken, Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in şimdiye kadar katıldığı en rahat AB zirvesi oldu. Çünkü Kıbrıs, AGSP ve ilgili anayasa değişiklikleri konularında atılan olumlu adımlar Türk heyetini rahatlattı.

Takvim yok, övgü var: Türkiye Laeken Zirvesi'nde 2002'de Avrupa Birliği ile müzakere tarihinin kesinleşmesini istiyor. Ancak bugün açıklanacak olan sonuç bildirgesinin taslak metninde herhangi bir tarih verilmediği ileri sürülüyor. Metinde son zamanlarda yapılan Anayasa değişikliklerinin olumlu karşılandığı, üyelik müzakerelerini açma ufkunun yakınlaştığı ve Türkiye'nin siyasi ve ekonomik kıstaslara uyum çabalarının AB tarafından desteklendiği belirtildi.

Afganistan'a AB ordusu gidiyor: Belçika Dışişleri Bakanı Louis Michel, istikrarı korumak amacıyla Afganistan'a AB üyesi ülkelerin oluşturacağı 3-4 bin kişilik bir askeri gücün gönderileceğini açıkladı. 15 üye ülke AB askeri gücüne istedikleri katkıyı yapabilecek. Ana komuta İngiltere'de olacak.

dhkp-c yürüdü: Küreselleşme karşıtları diğer zirvelerde olduğu gibi Laeken sokaklarında da gösteri yaptı. DHKP-C'nin 100 kadar üyesi de göstericiler arasındaydı. 15 bin kişinin katıldığı gösterilerde Belçika polisi sıkı önlemler aldı. Yürüyüş olaysız geçti.

FİKRET AYDEMİR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır