kapat
09.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Bu sigorta feda edilmesin
Seçim sistemine ilişkin önerilerini açıklayan Meclis Başkanı Ömer İzgi, üç temel konuda net tavır koyuyor: 1. Ülke barajı yüzde 10'da kalsın; 2. Seçim ittifakı olmasın; 3. Tercihli oya izin verilmesin.. Liderlere kul olmuş milletvekillerinden bıkan halk, vekilini kendi seçmek istiyor.

A. SAVAŞ AKAT
Dış borç artıyor mu?
Derslerimde "stok" ve "akım" kavramları arasındaki yakın ilişkiyi anlatmaya özen gösteririm. Çünkü ekonomide stok büyüklükler akımlar tarafından oluşturur. Önce olayı basit bir örnek üstünde görelim. Bir banyo küveti düşünün. Musluktan su geliyor ama küvet deliğinden de gidiyor.

HAŞMET BABAOĞLU
Romeo ve Jülyet yaşasaydı..
Romeo ve Jülyet yeniyetmeydiler. Yani hem hüznün, ve geleceğe dair korkuların çağındaydılar; hem de yüceltilmiş hayaller yaşındaydılar. Güzel, coşkulu, uçsuz bucaksız hayalleri vardı! Ne var ki, ailelerinin arasındaki acımasız kan davası ergen aşıkların hayallerinin...

MURAT BİRSEL
Sadece size ait bir radyonuz var artık!
Bir radyo istasyonu düşünün, sadece sizin sevdiğiniz parçaları çalıyor... Pop çalıyor, Latin çalıyor, caz çalıyor, funk çalıyor ama... Hep sizin sevdiğiniz parçalar, hiç sekmiyor. Sevmediğiniz bir şarkıyı da asla çalmıyor! Ben şu anda "Radyo Murat" dinliyorum...

YAVUZ DONAT
Bakan'ın kelepçeleri
Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk'ün "rüyalarından biri" gerçekleşti... Medeni Kanun değişti. Sırada "Prof. Türk'ün diğer rüyaları" var: * Türk Ceza Kanunu değişikliği. * İcra iflas hukukunun yeniden düzenlenmesi. * Usul kanunlarının gözden geçirilmesi. * Uyum yasalarının çıkarılması.

UĞUR DÜNDAR
Eski Devlet Bakanı: "Korkmaz Yiğit'ten para almadım"
Bu yemini eden kişi, Merkez Bankası'na başkanlık yapmış, ANAP'tan Devlet Bakanı olmuş, Rüşdü Saracoğlu... Saracoğlu, geçen Ekim ayında hakim huzurunda "Allah'ı, namusu ve şerefi üzerine" yemin ederek, Korkmaz Yiğit'ten para almadığını söyledi.

ERDAL BİLALLAR
Neden dışarıda!
ONU gazeteci(!) kimliği ile uzun süre Demirel'in, sonra MDP'nin lideri Sunalp'in, ardından Çiller'in, bir dönem Erbakan'ın ve şimdi de Tayyip Erdoğan'ın yağcısı ve borazancısı olarak gördük... Kadın kimliğiyle gece kulüplerinde, barlarda elinde şampanya kadehleriyle, milletvekili(!) kimliğiyle de laik...

OKAY GÖNENSİN
Seçkin kişi, üstün kişi
İnsanın "üstünlük" haline varmasının, "bayağı" insan olmaktan çıkıp "seçkin" insan olmasının yolu "akıl"dır. Konfüçyüs, öğrencileriyle ya da kendisinden "akıl" soran yöneticilerle yaptığı konuşmalarda "üstün insan - seçkin insan" tanımları getirir.

ŞELALE KADAK
Nakit kraldır peki ya kârlılık?
Artık hiçbirşey 11 Eylül öncesi gibi olamaz. Zaten dünyayı saran ekonomik durgunluk vardı. Ona bir de Amerika'ya yapılan terörist saldırılar eklendi ve herşey değişti. Dünya elektrik-elekronik devi Siemens'in Başkanı Dr. Heinrich Pierer'i Almanya'daki uluslararası basın toplantısında dinlerken...

ŞÜKRÜ KIZILOT
Hovarda devlet
Devlet, inanılmaz harcamalar yapıyor. Bir tane nükleer tesisin olmadığı ülkemizde Atom Enerjisi Kurumu, veterinerden, ziraatçıdan geçilmiyor Yıllardır, "harcama reformu" diye diye insanların dilinde tüy bitti. İlginçtir, her yılın bütçesi çıkmak üzereyken, yetkililer, harcama reformuna büyük önem verileceğini söylüyor.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Bir de güneş açsa
Geçen hafta Stockholm'deydim. Kışlarıyla ünlü İsveç'in başkenti bile İstanbul'dan daha aydınlık ve daha kuruydu. Yağmur günlerdir dinmiyor; sabah kalktığınızda gökyüzü neredeyse yere yapışacak kadar alçak, her şey griye boyanmış, külrengi.

METİN MÜNİR
Laleli Camii'nin dudak tiryakisi
Mutfaktaki masanın çevresinde akşam yemeği yiyoruz. Ben, eşim, ve çocuklarımızfSelim (8) ve Sara (6). "Yemekten sonra deniz kenarına kadar inip Çınaraltı'nda çay içeceğim," dedi eşim. "Bütün gün piyanonun başındaydım. Hava almak istiyorum."

İLKER SARIER
Kronik vaka Nazlı!
Erbakan'ın çökmüş omuzlarına tüneyerek Meclis'e girmiş ve de sonra oradan da atılmış Nazlı Ilıcak'ı hepiniz tanırsınız... Başarısızlık ve fiyaskoları ile ünlüdür. Bu kadın için hayatta bir tek dürtü vardır, tanınmak ve dikkatleri üzerinde toplamak!.. Psikiyatri kitaplarında sayfalarca anlatılan bir "araz"dır bu...

SEDAT SERTOĞLU
Zamanda yolculuk
Günümüz siyasetinde bazı olup bitenlerin nedenlerini anlamak için, geçmişte yaşananları bilmek gerekiyor.. Bunların bazılarını kendiniz yaşamış olabilirsiniz.. Ama geçmişte yaşananları daha kapsamlı bilmek ise, ancak ve ancak "okumakla" mümkün oluyor..

MEHMET TEZKAN
Önce adını koyalım şov mu, tartışma mı..
Falcıların, üfürükçülerin, medyumların ekranları istila etmesinden sonra yeni bir tartışma başladı.. Kimine göre; bunları ekrana çıkarmak, tartıştırmak şaklabanlık.. Kimine göre; 'palyaçovari fikirli' adamları ekrana taşıyan kişi, yararlı bir iş yapıyor..

HINCAL ULUÇ
Başarının anahtarı başarısızlık mı?
Başarının anahtarı başarısızlık mı? Richard Nixon'ın konuşmalarını yazma işinde yeterince hızlı olamadığı için görevinden kovulmuştu!.. Kim mi?.. Peter Benchley... Yooo.. "O da kim" demeyin!. Önce Jaws'ı yazdı!.. Sonra da The Deep'i (Diptekiler)... Ve The Island'ı (Ada)...

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Yakalanan yeni dalga
11 Eylül dünyanın olduğu gibi Türkiye'nin de gündemini değiştirdi ve değiştirmeye devam ediyor. Hafta içinde ABD Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'yi ziyareti bu dönemde dış şoktan çok daha fazla dış dopingle karşı karşıya olduğumuzu netleştirdi.

MEHMET NURİ YILMAZ
Asrın vebası AIDS
İslâm dini esas itibariyle beş şeyi korumayı hedeflemiştir. Bunlar; din, nefis, nesil, akıl ve maldır. Bununla beraber bütün hak dinler, adam öldürmenin, zinanın, hırsızlığın, kısacası, toplumsal huzur ve barış ortamını bozucu her türlü davranışın yasak olduğu üzerinde ittifak etmişlerdir.

İSKENDER GÜNEN
Zafer'in gecesi
Bölünmüşlük, çaresizlik ve yetersizlik... Bunlar Trabzonspor'un bugünkü durumunu özetliyor. Puan sıralamasındaki yeri de bu gerçeği gözler önüne seriyor. Bu yüzden takımlarına güven duymayan taraftarları ilk kez bir Fenerbahçe maçına bu kadar az ilgi gösterdi.

DOĞAN KOLOĞLU
Nefesleri yetmedi
Göztepe'de 7 kişi, rakip 18 civarında serbest vuruşta gol atmak için iyi bir risk alıyor. Ama bloka top atayım derken auta giden vuruş mantıksız bir isabetsizlik değil mi? Bütün o enerji birikimi sıfırlanıyor. Göztepe bu tür pozisyon israfında belki lig şampiyonu. Basit başka hataları da var.

SELİM SOYDAN
Duraklama devri
F.Bahçe duraklama devrine girdi. Geçen hafta Beşiktaş'a, bu hafta da Trabzon'a hayat verdi. Gelelim dün geceye... Ligde ilk yarı neredeyse bitiyor. Artık oyuncu denemeye gerek yok. Futbolcu oynayacağı yeri bilmek ister Dün gece F.Bahçe neden puan kaybetti?

ERMAN TOROĞLU
Ne verdin Denizli
F.Bahçe geçen yıl şampiyon oldu. Bu sene de kazandığı bütün maçlarda Rüştü var. Sarı-lacivertliler sahaya 11 kişi çıkıyor ama "Maçın kahramanı kim?" diyorsunuz, herkes, "Rüştü" cevabını veriyor. Onun da bir gün hata yapmaya hakkı olacak tabii ki.

HINCAL ULUÇ
Özür dile Lucescu!..
Ekran önünde taşlaştım.. Öyle kala kaldım.. Sandım ki, yanlış okudum.. Yarım saat bekledim, dönsün, aynı haber gene karşıma çıksın diye.. Eurosportnews, bütün dünyaya yayın yapan Eurosportnews ekranında spor haberleri yazıyor..

HAYRULLAH MAHMUD
Dedikodu
Günün her saati görüşürler ve uzun telefon sohbetleri yaparlarmış. Ancak... Bu sohbetlerin konusu çoğu kez, kocalarının yaptıkları çapkınlıklar üzerine olurmuş... Zamanla her iki tarafın da kocaları suçlamaları, Fuat Bey'den çok Menderes'e tesir etmiş. Bu tesir o kadar güçlü olmuş ki...

REFİK DURBAŞ
Tutkular ve acılar...
İrlandalı iki genç, işte böyle bir ortamda, bir yıl ara ile İngiltere'nin yolunu tutuyor. 1974'te Oscar Wilde, 1875'te ise Bernard Shaw, Dublin'den gelip Londra'nın büyüleyici, hareketli, çatışmalı ortamına yerleşiyor. Shaw, daha sonra "İngilizler İrlanda'yı fethetmişti, yapılacak tek şey...

EMRE AKÖZ
'Kasamatik' belası
Bunlar ATM'lere benziyor. Kuyrukta beklemek yerine paranızı makineye yatırıyorsunuz... Diyecektim ama demiyorum: Çünkü kasamatik denilen geri zekalı cihazlar paranızı kabul etmiyor! Beşinci kez aynı durumla karşılaşınca... Yazmanın zamanı geldi... Diyelim ki 500 milyon...


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır