kapat

25.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
NECATİ DOĞRU(ndogru@sabah.com.tr )


Sürpriz bir isim çıkacak!

Meclis aramaya başladı. Yeni Cumhurbaşkanı, herkesin içine sindirebileceği, evet diyebileceği kalitesi olan bir kişi olacak.

Umutlanabiliriz.

Milletvekilleri; 5+5 formülünü oylarken eski tip anlayışların, demode kalıpların, bitmiş vizyonların, eskimiş klişelerin, çürümüş şablonların izleyicisi olmadıklarını gösterdiler.

Parlamento temiz sayfa açtı.

Şimdi temiz sayfaya kirli, pasaklı, çamurlu su niçin döksün? Bu noktadan sonra Meclis'teki milletvekilleri; Meclis Başkanlığı'nı elde etmiş fakat onunla yetinmeyip, "fırsat avcılığı yaparak..." Cumhurbaşkanlığı'na da atlamak isteyen birini niçin seçsinler? Ya da seçimlerden sonra partisi hükümet ortağı olurken kendisi; "Adım bir takım ihale ve mafya bağlantılı özelleştirme olaylarına karıştırıldı, temizlenmeden hükümete girmem..." diyen parti liderini de cumhurbaşkanı niçin yapsınlar? Temizlenmeden bakan olmayan biri, temizlenmeden Cumhurbaşkanı nasıl olabilir?

Milletvekillerine güvenebiliriz.

Yeni sayfa açtılar...

Ortaya ölçü koyuldu: Cumhurbaşkanı tarafsız biri olacak. Yiyenleri bol olmayacak. Yemeli yedirmeli biri de olmayacak. Yalancı, saldırgan, önyargılı, çapsız, kalitesiz, fırsatçı, yüzsüz, onursuz biri kesinlikle olmayacak.

Sansürcü olmayacak.

Geçmişi temiz olacak.

Lekesiz bir isme sahip olacak.

Akrabalarının, yakınlarının, kardeşlerinin, oğullarının, kızlarının, yeğenlerinin haksız servet edinmelerine alet olmamış dürüst biri olacak.

***

Milletvekillerine güvenelim.

Aramaya başladılar.

Bir standart tutturacaklar:

Sürpriz bir isim çıkaracaklar.

Yeni Cumhurbaşkanı kesinlikle devlet bankaları satılırken aracılık etmiş, mafyayla, kara parayla pazarlığa oturmuş biri olmayacak. Otoyol ihaleleri yapılırken hemşerilik desteği yapmış biri de olmayacak. Hizmetçisinin üzerine çiftlik arazisi kapatarak, halka yalan söylemiş biri de olmayacak. Saçını başını boyamış, tatsız-tutarsız konuşarak ilgi çekmeye çalışan biri de olmayacak. Müteahhit uçağına binerek seçim propagandası yapmış biri de...

Meclis Başkanı seçilmiş...

Onunla yetinmiyor...

Cumhurbaşkanlığını istiyor.

Korkmayın. Parlamento, egoizmin esiri olmuş, ihtirasları çaplarını aşmış insanlara kesinlikle yüz vermeyecek.

***

Milletvekillerine güvenebiliriz.

Halkın mesajını aldılar.

Yeni Cumhurbaşkanı'nı; adil, aydınlatıcı, eşit hak verici biri olacak. Geçmişte ve bugün toplumu bölen çatışmaların içinden gelen birisi olmayacak.

Şahinlik taslamış biri olmayacak.

Emekli general de olmayacak...

Halk adamı olacak.

Yüzde yüz sivil ruhlu biri...

Dünyayı tanıyan, kendini eğitmiş, toplumun çıkarlarını bireyin çıkarları önünde gören, egoizm çıtasını aşmış, ihtiraslarını gemlemiş biri... Bugüne kadarki hayatında birşeyler üretmiş, iyiliklere öncülük etmiş, çağdaşlığa yol gösterici olmuş, entellektüel ve fizik anlamda üretimin içinden gelmiş biri olacak... Kendine hep bilimi rehber edinmiş biri... Gerçek anlamda laik biri... Kendine değil, tarihe oynayan biri...

Son güne girdik...

Parlamento'ya güvenelim...

Sürpriz ismi bulacak.

Onu seçecek...

Yeni Cumhurbaşkanı herkesin içine sindirebileceği bir isim olacak. Bu Meclis 177 altın adam çıkardı, yeni bir sayfa açtı. Şimdi sürpriz ismi de bulacak. Türkiye bundan sonra hep iyiye gidecek.

Gitsin artık!

SÜRPRİZ İSİM ÇIKTI: Yukarıdaki yazı dün saat 15.00 sıralarında yazıldı. Ve dün saat 23.00 sıralarında liderler sürpriz isim olarak Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer'in adı üstünde anlaştıklarını açıkladılar.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır