kapat

25.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Nakil (1)

İSTANBUL'da bazı cezaevleri var ki yıllar önce "kent dışı" sayılabilecek yerlerde kurulmuş olmalarına rağmen, bugün artık insanların yoğun günlük yaşam alanları içinde kalmış durumdalar. Bu da büyük sosyo-psikolojik sıkıntılar yaratıyor. Avrupa yakasında Bayrampaşa Cezaevi, bu açıdan kanayan bir yara.

SABAH-İSTANBUL Bayrampaşa'yı defalarca kamuoyunun gündemine getirdi. Anadolu yakasında da Üsküdar Paşakapısı Cezaevi sokaklarla, apartmanlarla, okullarla inanılmaz derecede içiçe. Üsküdar İmar ve Kültür Derneği Başkanı Altan Dölarslan, Üsküdarlılar adına Başbakan ve Adalet Bakanı'na gönderdiği dilekçede diyor ki:

"APARTMANLAR hapishane duvarına bitişiktir. Hapishanede sık sık çıkan olaylarda yollar kapanmakta, insanlar işlerine gidememekte, öğrenciler günlerce olumsuz psikolojik tesir altında kalmaktadır. Hapishaneye kapıdan yabancı cisim sokmaya lüzum yoktur. 4. 4. 2000 tarihli SABAH Gazetesi'ndeki haberden öğrendiğimize göre cezaevi bahçesine, bitişik bir apartmandan atılan pakette 1 adet tabanca, 1 adet sustalı çakı, 25 gram esrar çıkmıştır.

ŞİMDİ Ümraniye sınırları içerisinde kalan halk yerleşimine uzak bir bölgede Üsküdar E Tipi Ceza ve Tevkif Evi 1995 yılında tamamlandığı halde, Paşakapısı hapishanesi boşaltılmayarak, Üsküdar'ın bağrında bir ur olarak bırakılmıştır."

ÖNEMLİ bir soruna parmak basılan dilekçeyi aktarmayı yarın da sürdüreceğiz.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır