kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNÜN İÇİNDEN
Asıl tehlike Naziler
20 Nisan'daki Galatasaray-Leeds rövanşında holiganların yanısıra Naziler de Türkler için tehdit. Çünkü 20 Nisan Hitler'in doğum günü.

Kartal'da cep skandalı
Kartal Cezaevi'nde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı ile adamı Ali Kuleberoğlu'nun hücrelerinden cep telefonu ile tabanca çıktı.

Susurluk'un laneti
Susurluk Davası'nın sanıkları en fazla 10 ay cezaevinde yatıp çıktılar. Ancak yaptıkları hatalar onları ya polisle, ya Azrail'le yüzyüze getirdi.

Dönüşü muhteşem oldu!
Ameliyatla cinsiyet değiştiren Yücel Bekar, kız olarak çıktığı Zile'ye erkek olarak geri döndü. Bekar, "Önce iş, sonra eş arıyorum" dedi.

Kaçaklar yuvaya döndü
GÜLHANE Parkı'ndaki kafeslerinden kaçan 4 örümcek maymununun hepsi yakalandı.

Hasret sona erdi
BOSNA Hersek'te görev yapan Türk Birliği geri döndü. TCG Ertuğrul gemisiyle gelen Binbaşı Nezih Çokar komutasındaki 180 kişilik birlik için askeri tören düzenlendi.

Tantan'ın gurur günü
ARNAVUTLUK'TA bulunan İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Türk Emniyeti tarafından eğitilen Arnavut polisi özel birliklerinin yaptığı gösteriyi izledi.

Sabancı: Benim gönlüm parlamentonun içinde
SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, sağlık alanında yaptığı hizmetlerden dolayı Türkiye Sağlık Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Vakfı tarafından onur ödülüne layık görüldü.

Kızını öpemeden can verdi
Ayten Aydın ne çok sevinmişti bir kızı olacağını duyduğunda. O günü iple çekmişti. Ancak ipin ucunda ölüm vardı. Bebeğine doyamadan, onu gönlünce öpüp okşayamadan göçüp gitti bu dünyadan.

Türk holiganlar fişlenecek
GALATASARAY-Leeds United maçı öncesi, Taksim'de meydana gelen ve 2 İngiliz'in öldürülmesi ile sonuçlanan olaylar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

KISA KISA KISA

POLİTİKA
Gördüğünüz gibi hiç fena değilim
Başbakan Ecevit: Hasta olma hakkımı kullandım. Kaygılı olmaya gerek yok. Başbakan hastalandı diye, Türkiye'de işler olumsuz hale gelmez

Ecevit: Basın gelsin açıklama yapacağım
Başbakan Ecevit, sağlığı ile ilgili ciddi sorunlar olduğu iddialar üzerine, dün akşam saat 18.00'de açıklama yapma kararı aldı.

Ecevit'i görünce sevinçten ağladılar
Başbakan Bülent Ecevit'in ağır hasta olduğu yolundaki haberler, Meclis kulisinde özellikle DSP milletvekillerinin moralini bozmuştu.

Koruma köpeği "Jennifer"ın kötü sürprizi
Başbakan Bülent Ecevit'in evinin bulunduğu sokakta bekleyen gazeteciler, Başbakan'ı görüntüleyebilmek için çeşitli yöntemler denediler.

DSP'li vekilin durumu ağır
Beyin kanaması geçiren DSP Artvin Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Ergun Bayrak'ın durumu ciddiyetini koruyor.

Köprüler atılıyor
Abdullah Gül: Herkes dikkatli olmalı, kimse kongreden sonra karşısındakinin yüzüne bakamayacak işlere girişmemelidir.

Nuh Mete Yüksel'in Fazilet davaları
ADALET Bakanlığı'nın 2000 yılı bütçe görüşmeleri sırasında, Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in görevden alınmasını isteyen ve Adalet Bakanı Türk'e, "Savcı Yüksel'i Paris'e sefir yapalım" önerisinde bulunun FP Sakarya Milletvekili Cevat Ayhan, Savcı Yüksel'i fena kızdırdı.

Kriz soğutuluyor
Başbakan Ecevit'in iyileşmesi için birkaç güne daha ihtiyaç var. Partilere göre bu süre, iyi bir düşünme fırsatı olacak.

Bir tarif de Çiller'den
DYP Meclis Grubu, dün Genel Başkan Tansu Çiller başkanlığında toplandı.

Adaylık başvurusu son gün yapılacak
Başbakan Yardımcısı Özkan'ın başlattığı mekik diplomasisiyle, aday belirleme süreci başlatıldı

KISA KISA KISA

EKONOMİ
Cep telefonuna şok fiyat: 3 milyar dolar
İş Bankası-Telecom Italia en yakın rakibinden 1 milyar 175 milyon dolar fazla vererek 3. GSM lisansını 2 milyar 525 milyon dolarlık şok bir fiyatla kazandı. Bu fiyatın üzerine 410 milyon dolarlık KDV daha ödenecek. 4. GSM lisansı için Cuma günü açık artırmaya 4 konsorsiyum katılabilecek.

Turkport'ta yenilik var
Türkiye'nin ilk ve tek medya portalı Turkport her geçen gün büyüyor.

Telsizden internete bağlantı
Kişisel cep telefonunun mucidi 71 yaşındaki Martin Cooper, şimdi de, cep telefonlarından telsizle internete bağlanma sistemini geliştirdi.

40 günde 4.9 milyar $
1.260 milyon dolar Petrol Ofisi'den, 1.125 milyon doları Tüpraş'tan ve 2.525 milyon doları GSM'den olmak üzere toplam 4.910 milyon dolarlık 40 günlük özelleştirme, 4 milyar 6 milyon dolarlık 15 yıllık özelleştirmeyi geride bıraktı.

IMF, Dünya Bankası toplantıları başlıyor
Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın, yıllık ilkbahar dönemi toplantılarında, Türkiye'yi, Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal temsil edecek.

Şok teklifle fırladı dedikoduyla indi
Borsa, GSM ihalesine 2.5 milyar doların üzerinde teklif verilen İş Bankası ile yükseldi. Başbakan Ecevit'in sağlığı konusundaki söylentilerle geriledi.

Banka aracılarının oy hakkı sınırlanacak
ARACI Kurumlar Derneği Başkanı Bedii Ensari, Sermaye Kurulu (SPK) Başkanı Muhsin Mengütürk ve diğer SPK üst yönetimi ile aracı kurum temsilcileri arasında gerçekleştirilen Aracı Kurumlar Birliği ile ilgili tebliğ hakkındaki toplantının çok olumlu geçtiğini bildirdi.

"279'dan ilave vergi ancak 3-4 yılda alınır"
Arthur Andersen Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Erdikler, Maliye'nin bankalardan alınan gecici vergi ödemelerine ilişkin başlattığı incelemenin kısa sürede sonuçlanmasının zor olduğunu, mahkemeye gitmesi halinde 3-4 yıl sürebileceğini söyledi.

Türkiye pazarı üç yılda katlanacak
Bank Avusturya Grubu'nun yatırım bankacılığı, şirket evlilikleri ve özelleştirme konusunda uzman kuruluşu CA-IB Investmentbank İstanbul'da ofis açtı.

İş Leasing hacmini iki kat artıracak
İş Leasing Genel Müdürü Halil Eroğlu, 1999 yılındaki ekonomik daralmanın ardından 2000 yılında beklenen ekonomik canlanmaya paralel olarak şirketin işlem hacmini geçen yıla oranla iki kat fazla artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Mithat dünyaya açılıyor
Meslektaşlarına, "Yurtdışına ham bez satmayın. Türkiye fakir insanların paçavra işlediği ülke olmamalı" diye seslenen Tahir Gürsoy, Mithat Giyim'i yurt dışına taşıyor

Tofaş: Krizden kesin olarak çıktık
Tofaş Eş Başkanı Gökçe Bayındır, büyük yatırımın tamamlandığını, artık meyvelerini toplayacaklarını söyledi.

Rahmi Koç yine rekortmen
İşadamı Rahmi Koç, Başkent'te vergi rekortmenliğini yıllardır kimseye bırakmıyor. Koç, bu yıl da 1 trilyon 687.3 milyar liralık vergi ile Ankara'nın gelir vergisi rekortmeni oldu.

DÜNYADAN
En medyatik parti
Yunanistan'daki seçimlerde yeniden iktidara gelen PASOK'un zaferinde tiyatrocu, basketbolcu gibi halkın sevdiği isimlerin partiye katılması etkili oldu.

Rusya'dan silah Kolombiya'dan uyuşturucu
RUS mafyasının, Kolombiya'daki, uyuşturucu ticareti yapan terörist gruplara uyuşturucu karşılığında silah verdiği ortaya çıktı.

Yaşlanmayı önleyen ilaç
Fransız profesörlerin geliştirdiği DHEA isimli hap, cinsel gücü arttırıyor, cildi güzelleştiriyor, hafıza ve kemikleri güçlendirerek yaşlanmayı önlüyor.

Leo'yu Clinton bile kurtaramadı
Film yıldızı Leonardo DiCaprio'nun ABD Başkanı Clinton'la Dünya Çevre Günü adına yaptığı 'harika' söyleşi, aktörün cahilliğini ortaya çıkardı.

İtalya, peyniri için ayaklandı
İtalyan sivil toplum örgütleri, Parmesan peynirinin poşete sokulmasına karşı çıkıyor

Cinayetin faili anne mi?
4 yıl önce öldürülen çocuk güzellik kraliçesi JonBenet'in davasına bakan dedektiflerden biri "Katil anne" diyor.

KISA KISA KISA

SPOR
Galatasaray'ı yalnız bırakmayın
Terim, "Dışişleri, İçişleri ve Turizm bakanlıkları şimdiye kadar devreye girmeliydi" dedi

UEFA'ya kara leke
Leeds Başkanı Ridsdale'in her türlü tehdidine sesini çıkarmayan UEFA, G.Saray'a da aba altından sopa gösteriyor: "Seyircide ısrarcı olmayın. İngiltere'de olay çıkarsa 2 kulüp de kupalardan atılır."

Turu kaptırmayacağız
Hagi, "Olaylar bizi etkilemedi desem yalan olur. Ama etkilendik diye turu kaybedeceğiz dersem daha büyük yalan olur" derken, Popescu da finalden emin olduğunu söyledi

Galatasaray en çok Capone'ye yaradı
Brezilyalı futbolcu, Milli Takım'a kadar yükselip değerini 5'e katladı

Kartal golü unuttu
Ligde üst üste 12 maç kazanan ve seriyi bozmak istemeyen siyah-beyazlı ekip, oynadığı son 7 karşılaşmada 4 yenilgi, 3 beraberlik aldığı G.Saray önünde iki sezondur galip gelemiyor

Kıran kırana pazarlık
F.Bahçe'nin Daum için Leverkusen'e önerdiği parayı 20 milyon marka çıkarttığı iddia edildi. Lig şampiyonluğuna koşan Leverkusen, "20 Mayıs'ı bekleyin" deyip oyalamayı sürdürüyor.

Oğuz'a forma şansı doğdu
Rüştü ve Engin'in sakatlıklarının sürmesi nedeniyle genç kaleci Göztepe maçında oynayabilir

Devlerin çöküşü
3 yıl öncesinin Şampiyonlar Ligi ve Kıtalararası Kupa galibi Borussia Dortmund ve 95-96'da İspanya'da duble yapan Atletico Madrid kümede kalma savaşı veriyor

Dost acı konuştu
IOC Başkanı Samaranch, inşaatı 8 yıldır süren salonu kastedip, "Bir salonu bitiremeyen ülke nasıl olimpiyat yapar?" dedi

Veliefendi'ye dönüş
Yarışseverler Kasım ayından beri hasret kaldıkları Veliefendi Hipodromu'na dün törenle kavuştular

Kıyamet günü
F.Bahçe, önceki gün boyun eğdiği Telekom'a Bursa'da da mağlup olursa seneye Avrupa Kupaları'na katılamayacak.

Derbide çirkin olaylar
Göztepe, Karşıyaka'yı 3-2 yenerken maç öncesinde çıkan olaylarda ele geçirilen döner bıçakları ve sopalar fanatizmin ulaştığı boyutları gösterdi

İkiz kulelerin zaferi
San Antonio Spurs, Sacramento Kings'i uzatmada geçerken sahanın en iyi isimleri Tim Duncan ve David Robinson oldu.

İSTANBUL
İmzalama Başkan!
Fazilet'li ve ANAP'lı başkanların işbirliğiyle Belediye Meclisi'nden geçen gizli imar affı, şimdi onay için Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın masasında bekliyor...

Türban üstü peruk!
Gözde kamuflaj yöntemi için ortak adres; Tarlabaşı'ndaki perukçular. Çoğunluğun tercihi sentetik ve uzun olanlar.

300 öğrenci yedikleri simitten zehirlendi
ÜMRANİYE Ticaret Odası İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 300 öğrenci, zehirlendiği gerekçesiyle Haydarpaşa Numune Hastanesi ile Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Ankara koruyormuş!
Boğaz'ı cehenneme çevirebilecek olan, çevreyi kirleten, öngörünümü kapatan "bomba tanklar" kaçak! Büyükşehir'in kapatma girişimleri "sert kaya"ya çarptı .

ÇEKÜL dünyaya "Merhaba!" diyor
ÇEKÜL Vakfı, "Dünya Günü-2000" dolayısıyla İstanbul'u merkez alan bir dizi uluslararası etkinlik düzenledi.

Osmanbey tekstilcilerinden ihracat atağı
OSMANBEY piyasasında faaliyet gösteren tekstilcileri biraraya getiren Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD), ihracat atağı başlattı.

9 canın bedeli 6 yıl!
Maltepe'de, özel huzurevinde meydana gelen yangında ihmalleri görülen iki kişinin cezasını Yargıtay onayladı...

Bebeğiyle ölüme atladı
Kadir'in anne ve babası evlerine taşındığından beri huzuru kaçan Zeynep, karnındaki bebeğiyle evinin balkonundan ölüme atladı

Gaz mı, bomba mı?
Altı kişinin yaralandığı patlamada büfedeki tüplerin sağlam kalması, bomba şüphesini arttırdı.

İki acıya iki okul
Ülkü Bora önce bir tren kazasında oğlunu, sonra eşini kaybetti. Onların anılarını ikisinin adına yaptırdığı okullarda ölümsüzleştirdi; öğrencilere bakınca "iki sevgili insan"ını görüyor...

Bahçelievler'e 5 trilyonluk hükümet konağı
Belediyenin yaptıracağı görkemli bina ilçedeki belli başlı kamu kurum ve kuruluşlarını aynı çatı altında toplayacak.

MAGAZİN
Kızlar bekarlığa veda partisine el koydu

Dünya Türk işadamlarına özel defile

Ebru'ya teklif

'Çocuk' hâlâ yayında

Cim-Bom, Beşiktaş'ı yenebilir mi?

Sultan dolu dizgin

Gencini buldu yaşlıyı kovdu

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır