kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kartal'da cep skandalı
Kartal Cezaevi'nde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı ile adamı Ali Kuleberoğlu'nun hücrelerinden cep telefonu ile tabanca çıktı.

KAMUOYUNDA "en güvenilir cezaevi" olarak anılan Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı'nın cep telefonu sabıkası arttı. Alaattin Çakıcı ve adamı olduğu iddia edilen Ali Kuleberoğlu'nun hücresinde önceki gece ihbar üzerine jandarma tarafından yapılan operasyonlarda Telsim hatlı birer cep telefonu bulundu. Kuleberoğlu'nun hücresinde telefonun yanısıra Melior marka bir tabanca ile 13 mermi de ele geçirildi.

Önceki gün öğle saatlerinde Alaattin Çakıcı'nın koğuşundaki büyük buzdolabının Ali Kuleberoğlu'nun koğuşuna, Kuleberoğlu'nun koğuşundaki küçük buzdolabının da Çakıcı'nın koğuşuna gönderildiği öğrenildi. Cep telefonu ve silah naklinin de bu sayede gerçekleştirildiği düşüncesiyle soruşturma başlatıldı.

BU KAÇINCI TELEFON
Alaattin Çakıcı'nın koğuşunda 16 Şubat ve 3 Mart 2000 tarihlerinde birer cep telefonu, Çakıcı'nın adamlarından Sinan Zenbil ve Ali Kuleberoğlu'nun koğuşlarında da 5 Nisan 2000 günü 7.65 milimetre çapında 3 tabanca, 4 şarjör ve 42 adet mermi ele geçirilmişti. Böylece Fransa'dan şartlı iade edildikten sonra Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'ne konulan Alaattin Çakıcı'nın hücresinde bulunan cep telefonu sayısı 5'e ulaştı.

Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi Savcısı Abdurrahman Canpolat, cezaevi içinde bazı bölümlerde Telsim hatlarla görüşme yapılabildiğini belirterek "Daha önce kurdurduğumuz GSM servis bozucu cihazı Telsim hatlarını etkilemiyor. Adalet Bakanlığı ile görüşmelerimiz şu anda da devam ediyor. Telsim hattını da servis dışı bırakacağız" diye konuştu. Yetkililer, cezaevinde bundan sonra yapılacak aramaların daha da sıklaştırılacağını belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır