kapat

POLITIKA
POLIS
EKONOMI
MAGAZIN
DIS HABER
SPOR
ARKA KAPAK
YAZARLAR
BIZIM CITY
SIZINKILER
SARI SAYFALAR
YANSIYAYIM
ARSIV
TURKCE
Latin 5
MacRoman
TemelASCII
FONTLAR

SABAH GAZETESIHAVA DURUMUBORSA-DOVIZYORE

ÇARŞAMBA 23 EYLÜL 1998

Dayak faciası
Koca dayağından kaçmaya çalışırken karnındaki 2 aylık bebeğiyle birlikte otomobil altında kalarak can verdi

EROL Özdemir ile henüz 19 yaşındaki Durucan 2.5 ay önce sevişerek evlendiler. Ancak cicim günleri çok kısa sürdü. Erol, evliliklerinin daha ilk ayında gerçek yüzünü gösterdi: Karısını kıyasıya dövüyordu. Oysa Durucan'ın rahmine o sıralar bir can düşmüştü.

DAYAK hergün, her akşam tekrarlanmaya başlayınca zavallı Durucan çareyi babaevine kaçmakta buldu. Erol bir daha el kaldırmayacağına yemin edip geri getirdi... Ama ertesi gün yine dövdü... Durucan yine kaçtı... Yine dönüş, yine dayak, yine kaçış... Hergünü cehennem azabıyla iki ay geçti böyle...

SON kaçışında Erol yine kapıya dayandı. Durucan "Dönmem" deyince sille-tokat otomobile bindirdi. Yolda da bir eli direksiyonda, diğeriyle vurdu vurdu... Durucan can havliyle kapıyı açıp kendini attı. O sırada arkadan bir araba geliyordu. Ezdi geçti... Durucan ve 2 aylık bebeği oracıkta can verdi.

Erdoğan'ın kader günü
10 aylık hapis cezasını Yargıtay bugün veya yarın karara bağlıyor

SİİRT konuşmasında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle DGM'nin verdiği hapis cezası Yargıtay tarafından onaylanırsa Erdoğan'ın siyasi hayatı sona erecek. Çünkü yasaya göre Erdoğan'ın seçilme hakkı tümüyle elinden alınacak, bundan sonra muhtarlığa bile adaylığını koyamayacak.

YARGITAY kararından sonra Erdoğan için tek çare kalacak: Kararın düzeltilmesini talep etme. Bu isteği de reddedilirse mahkumiyet kesinleşecek ve Tayyip Erdoğan İnfaz Yasası uyarınca 4 ay hapis yatacak.


Ters tepti
Clinton'ın itirafları TV'lerde yayınlandıktan sonra "Başkan görevde kalsın" diyenlerin oranı yüzde 60'dan 66'ya çıktı.

AMERİKALILAR güçsüz, yıkılmış, kendine güvenini yitirmiş bir Başkan bekliyorlardı. Ancak farklı bir Clinton ile karşılaştılar: Kendinden emin, dimdik, gözünü kırpmadan kameraya bakan, cevap verirken hiç tereddüt etmeyen... Bu dinamik Clinton tablosu halkı çok etkiledi. Sonuç? CNN ve Gallup başta olmak üzere birçok kuruluşun yaptıkları kamuoyu araştırmaları, Clinton'a desteğin arttığını ortaya koydu.


Dolar kimini yaktı kimini mutlu etti
Dolar uzun süreden sonra Eylül ayında TL karşısında değer kazanamadı ve tasarruf sahiplerini üzdü. Ancak, Türk lirası kazanıp, borcunu dolara endekslemiş olan vatandaşlar içinse küçükte olsa bir avantaj yarattı.


Bitmeyen hesaplaşma
Denizli'de 20 gün önce 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan mafya hesaplaşmasında tetikçileri azmettirdiği anlaşılan Ali Çokkuş, İstanbul'da imam nikahlı eşiyle öldürüldü


Dimas solun uzay mekiği
Fenerbahçe için bugün İstanbul'a gelmesi beklenen Manuel Dimas için Teknik Direktör Löw övgüler yağdırdı. Portekizli'nin sert+hızlı olduğunu belirten Alman çalıştırıcı "Erol'un yerine o olsaydı, penaltı olmazdı" dedi



© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr