kapat

ÇARŞAMBA 23 EYLÜL 1998

"Yakışıklım"

Özel Savcı'nın ek raporunda Clinton-Lewinsky çiftinin aşk mektupları da açıklandı. Oldukça ateşli kaleme alınan mektuplarda Monica, Başkan'a "Yakışıklım" diye hitap ediyor.

Özel Savcı Kenneth Starr'ın 450 sayfalık raporunun 2 bin 800 sayfalık ek raporuyla birlikte Amerika Başkanı Bill Clinton'ın bu durumlara nasıl geldiği de ortaya çıktı: Monica Lewinsky'nin çılgın aşkı... Clinton'ın bir gün eşini ve kariyerini hatırlayıp ilişkiyi bitirmesi... ve Monica'nın intikamı...

Henüz 22 yaşında Beyaz Saray'a girmişti Monica. Başkan'la tanıştı. Clinton'ın konumundan ve etkileyici konuşmaları karşısında ona aşık oldu. Daha sonra oral seks ilişkileri başladı. Yalnız kaldıklarında Clinton, Monica'yı dünyanın en şanslı "Jülyet"i gibi davranıyor, Monica da Başkan'ın bu tutumu karşısında mutluluktan havalara uçuyordu. Ancak Başkan bu ilişkiyi sır gibi saklıyor, Monica'nın konuşmasını dahi istemiyordu. Kariyeri ve eşi Hillary ön planda geliyordu. Monica'nın Beyaz Saray'da çalıştığı 1996 yılında çiftin ilişkisi başlamıştı. Aynı yılın sonunda Monica'nın kendi el yazısıyla yazdığı bir not Başkan'a deliler gibi aşık olduğunu gözler önüne seriyordu zaten: "Sevgili Yakışıklı, Sana son kez yalvarıyorum. Şu an içinde bulunduğum durumu konuşmalıyız. 5 haftadır senden haber alamıyorum. Sen Cumartesi, ben de Çarşamba günü Madrid'e gidiyorum. Yani 2 ay daha seni göremeyeceğim. Lütfen bunu bana yapma. Kalbimin derinliklerinden.... M"

Genç kadının içi içine sığmıyordu. Başkan'ın "çaba harcamadığını" düşündüğü ilişkisini tam 11 kişiye anlatmıştı. Clinton da onu hediyelere boğarak uzaktan da olsa "sevdiğini gösteriyordu". Son hediyesini alan Monica 2 Mart 1997'de şu mektubu yazdı: "Sevgili Bay B (Başkan'ın B'si), Bana yolladığın hediyelerden ne kadar mutlu olduğunu ilk olarak bir 'Teşekkür Ederim'le göstereyim. Sanat ve şiir ruhumun hediyesidir! Whitman'ın şiirleri o kadar zengin ki, iyi bir şarabı ya da bir puroyu tadar gibi okunmalı - Dudaklarına götürüp, ağzında yuvarlamak ve tadına bakmak gibi! Monica"

Başkan'ın lakabı değişti

Ancak Monica çok istemesine rağmen "sevgilisi"ni göremiyordu. Monica'nın kıskançlığı başlamıştı. 18 Mayıs 1997'de bir arkadaşına yolladığı kartta şunları kalema aldı: "Bugün Büyük Sürüngen'i görebilirim. Dün beni çağırdı. Galiba beni geri istiyor! Kim bilir???" Monica Başkan'dan artık "Yakışıklım" diye bahsetmiyordu. Başkan artık "Büyük Sürüngen"di! Başkan'ın arkadaşı Vernon Jordan Monica için iş arıyordu. İşte o dönemlerde Monica arkadaşına bir e-posta attı. Kıskançlık iyice büyümüştü. İşte 11 Kasım 1997 tarihli e-posta: "Adı Vernon Jordan. Büyük Sürüngen'le dün konuştu. Ancak Vernon beni aramadığından onunla ne konuştuğunu öğrenemedim"

Ancak gerçek aşk anlamında beklediğini Başkan'dan alamasa da Monica, Başkan'ı hâlâ seviyordu. 12 Kasım ve 23 Ocak 1998 tarihlerinde Başkan'a yolladığı e-posta'da Monica yine Clinton'ı "Yakışıklım" diyordu. Ancak tüm bu yazışmalar olurken, Monica Clinton'ın arkasından planlar kurup ilişkilerinin detaylarını Özel Savcı'ya yardım adan Linda Tripp'e anlatıyordu... Şişmanladığı için uzun süredir giyemediği mavi elbisesinde "sperm" olduğunu gördü, Linda Tripp'e söyledi ve Uçkurgate'in kamuoyuna çıkmasına da yol açtı.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr