kapat

ÇARŞAMBA 23 EYLÜL 1998

Bitmeyen hesaplaşma

Denizli'de 20 gün önce 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan mafya hesaplaşmasında tetikçileri azmettirdiği anlaşılan Ali Çokkuş, İstanbul'da imam nikahlı eşiyle öldürüldü

ERZURUM'DAN Denizli'ye gelip kumarhane işletmeciliğine el atan Metin Sağan, 1 yıl önce kendisini mafya olarak tanıtan "Tokuç Ali" lakaplı Ali Çokkuş'un işlettiği kumarhaneyi bastı. Çatışmada 30 kişi, 22 adet tabancayla yakalandı. Sanıklar yargılanırken her iki tarafın adamları adliyede birbirine girdi. Sağan ve Cokkuş serbest kalırken, saldırıyı gerçekleştirenler tutuklandı. Sağan, adamlarına Ali Çokkuş'un infazını talimat verdi.

TV'den meydan okudu

ANCAK Çokkuş saldırıdan yaralı kurtuldu. Tedavisi sürerken de Çokkuş'un adamları Denizli-Ankara yolu üzerinde Metin Sağan'ın adamlarına pusu kurdu. Çatışmada Sağan'ın adamlarından ağabeyi Cihan Sağan, Yavuz Pervane ve Salih Bektaş öldü. Ali Çokkuş'un 3 adamından Serkan Anlı da hayatını kaybetti. 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan bu çatışmanın ardından yerel TV'lere çıkan Sağan, Ali Çokkuş'a meydan okudu ve intikam alacaklarını söyledi.

Eşkalleri belirlendi

HAKKINDA gıyabi tutuklama kararı bulunan Metin Sağan kayıplara karışırken, Ali Çokkuş ile imam nikahlı eşi Emine Yılmaz (26) İstanbul'a kaçtı. Ancak Sağan'ın adamları izlerini buldu. Önceki akşam Maltepe'de kaldıkları evden çıkarken 3 kişinin silahlı saldırısına uğrayan Çokkuş ile 1 çocuk annesi Emine Yılmaz öldürüldü. Polis, katillerin eşkallerinin Cihan Sağan'ın oğlu Arif Sağan ile yeğeni Metin Sağan'a uyduğunu söyledi.

MEHMET ÖZIŞIK-CİHAT MAT-YALÇIN YILDIRIM


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr