SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
  » Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
16. Ankara Uluslararası Film Festivali
Festival bölümleri
Program listesi
Ödüller
Kısa Film Partisi ve sergiler

Festival bölümleri

Ulusal Uzun Film Yarışması...
Festivalde bu yıl ''Ulusal Uzun Film Yarışması''na 11 film katılacak. Bu bölümde, Semih Kaplanoğlu'nun ''Meleğin Düşüşü'', Ezel Akay'ın ''Neredesin Firuze'', Ahmet Uluçay'ın ''Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak'', Reha Erdem'in ''Korkuyorum Anne'', Uğur Yücel'in ''Yazı Tura'', Ümit Elçi'nin ''Hoşgeldin Hayat'', Nuray Şahin'in ''Helin'in Hayalleri'', Teoman'ın ''Balans ve Manevra'', Ayşe Polat'ın ''Koru Kendini'', Yavuz Özkan'ın ''Hayal Kurma Oyunları'' ve Ercan Durmuş'un ''Gece 11:45'' filmleri yarışacak.

''Ulusal Kısa Film Yarışması''nda ise kurmaca dalında 25, deneysel film dalında 8 film, canlandırma filmleri dalında ise 7 film yarışacak. Bu yıl ''Uluslararası Kısa Film programı'' 5 başlık altında sinemaseverlere sunulacak. Bu bölümde, ''Oberhausen 50 Yıl Seçkisi'' başlığı altında, Oberhausen Uluslararası Kısa Film Festivali'nin 50. yılı dolayısıyla yapılan 29 filmlik seçki izleyiciyle buluşacak. Roman Polanski, Werner Herzog, Krzysztof Kieslowski, Agnes Varda gibi usta yönetmenlerin kısa filmlerinin de bulunduğu seçki, festivalde 50 yıl boyunca yarışan en iyi filmlerden oluşuyor.

Ödüllü Bask Filmler
Uluslararası Kısa Film Programı'nın ''İspanya-Bask Kısaları'' bölümünde ise KIMUAK Kısa Film Festivali'nin 12 filmlik 2003-2004 seçkisi sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. ''Kısa Çizgi'' başlığı altında ise, ENSAD Animasyon Okulu öğrencilerinin çalışmalarından oluşan 12 filmlik bir canlandırma seçkisi izleyiciyle buluşacak.

''Kısa Sınır Tanımaz'' bölümünde ise İrlanda, Japonya, İngiltere, Belçika, Norveç, Çek Cumhuriyeti, Avustralya, ABD, İspanya, Almanya, Gürcistan, Danimarka, Hollanda, Portekiz, Fransa, Tayvan, Kanada, Bulgaristan, Kazakistan'dan toplam 28 filmin yer alacak.

Hayatta bağlandıkları insanları kaybedenlerin öykülerinin anlatıldığı filmlerden oluşan ''Gidenlerin Ardından'' bölümünde de farklı ülkelerden 6 film sunulacak.

Belgesel Film Programı
Festivalin ''Ulusal Belgesel Film Yarışması''nda amatör kategoride 20, profesyonel kategoride 14 film yarışacak. ''Ulusal Belgesel Film Gösterimi'' bölümünde ise Artvin hakkında yapılmış Bora Akarsel'in yönettiği ''Türkiye Renkleri'', Fatih Orbay'ın yönettiği ''Yaşayan Hazine'' ile Handan Türkeli'nin yönettiği ''Karakışın Doğusu'' gösterilecek.

''Uluslararası Belgesel Film Gösterimi''nde ise Polonya, Almanya, İsviçre, İspanya, Avusturya, İsrail, ABD gibi ülkelerden toplam 15 belgesel izleyiciyle buluşacak. Bu bölümde ayrıca ''Portreler'' başlığı altında, aralarında Charlie Chaplin ve Peter Greenaway gibi yönetmenlerden, Sergei Diaghilev'e kadar dünyaca ünlü sanatçılar üzerine yapılmış belgesellerin de bulunduğu 5 film gösterilecek.

''Yüzleşme'' adı altında ise izleyenleri savaş, baskı, şiddet ve tarihin gerçekleriyle yüz yüze bırakan 5 film, belgeselseverlerin beğenisine sunulurken, ''Yaşama Dair'' bölümünde Polonya, İsrail, İspanya ve Türkiye'den 5 film seyirciyle buluşacak.

Uluslararası Uzun Filmler...
Bu bölümde, İtalyan sinemasının ünlü yönetmeni Marco Bellochio'dan üç film seyirciyle buluşacak. Yönetmenin, ''Cepteki Yumruklar'', ''Yargı'' ve ''Dadı'' filmleri gösterilecek.

''Dünyanın Her Köşesinden'' bölümünde ise 12 ülkeden 19 film seyirciyle buluşacak. Bu bölümde Gürcü yönetmen Dito Tsintsadze'nin ''Atış Korkusu'', Hindistan'dan Sanjay Bhansali'nin ''Devdas'' ve İndra Kumar'ın ''Masti'', İngiltere'den Juliet McCoen'in ''Donmuş'', İran'dan İbrahim Vahidzade'nin ''Denklem'', ABD'den Peter Hedges'in ''Annemler Yemeğe Geliyor'' filmi gösterilecek.

Ayrıca, Pablo Trapero'nun ''El Bonaerense'', Türk-Yunan ortak yapımı Constantine Giannaris'in ''Rehine'', Micheal Winterbottom'ın ''Kod 46'', Usta yönetmen Wim Wenders'in ''Bir Adamın Ruhu'', ABD'den Hal Hartley'in ''Pazartesi Günkü Kız'', ünlü ''Şampiyon'' filminin küçük yıldızı Rick Schroder'in ''Siyah Bulut'', Shane Carruth'un ''Kapsül'', Jean-Stephane Bron'un ''Parlamentoda Mısır Taneleri'', Stephen Hopkins'in ''Peter Sellers'', Polonyalı yönetmen Jan Jakub Kolski'nin ''Pornografi'', Fransız yönetmen Robin Campillo'nun ''Geri Döndüler'', Sırp yönetmen Ljubisa Samardzic'in ''Gökyüzü Çengeli'' ve ''Kaz Tüyü'' sunulacak.

''Francophonie Penceresinden''
''Francophonie Penceresinden'' bölümünde ise 7 ülkeden 10 film sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Fransız kültürüne ait öğelerin bulunduğu filmlerden oluşan bu bölümde, Peter Clain Netzer'in ''Maria'', Giorgos Zafiris'in ''Geçici Şehir'', Christos Dimas'ın ''Sarnıç'', Gavin Heffenan'ın ''Nihayet'', Lucas Belvaux'un ''Yaşamdan Sonra'', Jacques Audiard'in ''Dudaklarımı Oku'', Ghassan Salhab'ın ''Bilinmeyen Topraklar'' Tran Anh Hung'un ''Dikey Güneş Işığı'', Frank Van Passel'in ''Güller Konağı'', Jean-Pierre ve Luc Dardanne'ın ''Oğul'' filmleri gösterilecek.

Bu bölümün ''Kuzeyden'' başlığı altında ise Kuzey Avrupa ülkelerinden Danimarka, İsveç, Finlandiya sinemalarının son örneklerinin izleyici karşısına çıkacak. Josef Fares'in ''Yallah! Yallah!'', Markku Pölönen'in ''Köpek Tırnağı Kesicisi'', Lukas Moodysson'un ''Bir Delik'', Per Fly'ın ''Miras'' ile Jarmo Lampela'nın ''Eila'' adlı filmleri sunulacak.

''Dünyanın Yolu'' başlığı altında ise 6 ülkeden yol hikayelerinin konu edildiği 6 film sinemaseverlere gösterilecek. Bu bölümde Krassimir Kurumov'un ''Aynı Göğün Altında'', Micheal Winterbottom'ın ''Bu Dünyada'', Stefan Hillebrand ve Oliver Paulus'un ''Doğru Kişi Geldiğinde'', Philip Gröning'in ''Aşk Para Aşk'', Behzad Behzadpur'un ''Hoşçakal Dostum'', Wim Wenders'in ''Bolluk Ülkesi'' seyirciyle buluşacak.




"And the Oscar goes to..."
Tüm dünyanın merakla beklediği 77. Oscar törenleri, Los Angeles kentindeki Kodak Tiyatrosu'nda...
BDDK Banka ve Kredi Kartları Kanunu Tasarısı Taslağı
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Banka ve Kredi Kartları Yasa Taslağı'nı açıkladı. Banka...
AB Konseyi'nin Türkiye Raporu
Aşağıda ECRI'nın (Irkçılık ve Hoşgörüsüzlüğe karşı Avrupa Komisyonu - European Commission against Racism...
Mustafa Kemal'in Aşkı
Tarihin sır dolu aşkının bilinmeyen öyküsü.
Macar yazar Rezsö Szirmai'nin 1935'te yazdığı ve Prof.
Küresel ısınma
Amerikan, İngiliz ve Avustralyalı bilimadamları ortak bir raporla dünyanın 10 yıl sonra çevre felaketleri...
Irak seçimleri
Irak'ta ülkenin kaderini belirleyecek ilk ve en önemli adım atıldı, pazar günü genel seçim yapıldı. Ancak...
İstanbul depreme hazır mı?
İstanbul'da 7.5 şiddetinde deprem olduğunda oluşacak sosyal ve ekonomik riskler: Yaklaşık 70...
Meme kanseri
Günümüzde erken tanı sayesinde tedavi edilebilir hastalıklar grubuna giren meme kanseri, tüm gelişmelere...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu