Malzemeler
* 1 paket ıspanaklı makarna
* 2 adet domates
* Yarım demet maydanoz
* 10 adet siyah veya yeşil zeytin
* 100 gr. beyaz peynir
* 100 gr. kaşar peynir
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Makarnayı tuzlu bol suda haşlayıp, süzün. Domatesleri küp doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp, halka halka doğrayın. Beyaz peyniri küp doğrayın. Kaşar peynirini dilimleyin. Doğranmış tüm malzemeyi bir servis tabağına alıp, üzerine makarnayı ilave edin ve karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
Çilekli diyet dondurma
Malzemeler
* 200 gr. çilek
* 200 gr. müsli (yulaf ezmesi)
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 çorba kaşığı bal
Çileklerden 6 adet ayırın, kalanını yoğurt ve balla ezerek, püre haline getirin. Karışımı derin bir kaba koyup, buzdolaında 4-5 saat dondurun. Daha sonra dondurduğunuz püreyi servis kaplarına alın. Üzerini ayırdığınız çilek ve müsli ile süsleyerek servis yapın.
Körili hindi göğsü
Malzemeler
* 200 gr. hindi göğüs
* 2 adet patates
* Tuz
* 1 adet soğan
* Karabiber
* 1 çorba kaşığı köri
* 1 tatlı kaşığı un
* Yarım su bardağı sıcak su
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hindi ve soğanı şerit halinde kesip, bir tavaya alın. Sıvıyağda pembeleştirin. Köri ve unu serpip, kavurmaya devam edin. Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Ocaktan indirdikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Çeşitli sebzelerle süsleyip, servis yapın.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 16 Nisan 2009, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/04/16/gny/haber,9DABB083D3F14AB185A33C137A7F04A6.html
Tüm hakları saklıdır.