kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

23.04.2009
Krizin külüstüre dönen şirketleri
Fortune dergisi 'Fortune 500' listesini baz alarak krizde en çok kaybeden şirketleri sıraladı. İlk sırada 99.3 milyar dolar kayıpla sigorta devi AIG var. Onu 58.7 milyar dolarla Fannie Mae, 50.1 milyar dolarla Freddie Mac, 31 milyar dolarla General Motors, 27.7 milyar dolarla Citi izledi. Yatırım bankası Merrill Lynch ise 27.6 milyar dolarlık kayıpla 6'ncı sırada yer aldı.

Apple'ın çeyrek yıl kârı yüzde 15 arttı
Apple'ın kârı, 28 Mart'ta biten şirketin mali yılına göre 2. çeyrekte 1.21 milyar dolara çıktı. Şirket geçen yıl aynı dönemde 1.05 milyar dolar kâr elde etmişti. Şirketin satışları ise söz konusu dönemde yüzde 9 artarak 8.16 milyar dolar oldu. California merkezli Apple'ın iPhone satışları ise 2. çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre iki kattan fazla artarak 3.8 milyon oldu. Apple, yüzde 3 artışla 11 milyon iPods, yüzde 3 düşüşle 2.2 milyon Macintosh bilgisayar sattı.

Geely, Rolls-Royce'un benzerini çıkardı
Çin'in Şangay şehrindeki otomobil fuarının en ilgi çeken markası Çinli Geely oldu. Geely'nin yeni modeli Englon GE, Rolls-Royce Phantom'a benzerliği ile dikkat çekti. Uzmanlar aracın sadece görüntü olarak ünlü markaya benzetilmeye çalışıldığını hiçbir özelliğinin Rolls-Royce ile karşılaştırılamayacağını belirtiyor.

Japonlar, Avustralyalı biracı Lion'u alıyor

Japon bira şirketi Kirin Avustralyalı bira ve şarap markası Lion Nathan'ı satın almak için harekete geçti. Şirketin yüzde 54'ünü almak için masaya oturan Japonlar bu işlem için 2.3 milyar doları gözden çıkardı. 1998'de şirketin yüzde 45'ini 736 milyon dolara satın alan Kirin yöneticileri anlaşma gerçekleştiği takdirde şirketin kontrolünü tamamen ele geçirecek.

Credit Suisse'den şaşkınlık yaratan kâr
İsviçreli Credit Suisse, 2009'un ilk üç ayında beklentilerin oldukça üzerinde bir kâr açıklayarak yatırımcıları şaşırttı. Vergiler düşüldükten sonra 2 milyar İsviçre Frangı (1.7 milyar $) kâr elde ettiğini açıklayan banka yönetiminin bu başarısı bir diğer İsviçreli finans devi UBS'yi oldukça üzdü. Zira UBS geçen hafta 1.75 milyar dolar zarar açıklamıştı.