kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Düğün dönüşü facia: 9 ölü

İlhan DEMİRCİOĞLU / SAMSUN SABAH
Giriş Saati : 20.04.2009 07:06
Güncelleme : 20.04.2009 22:46
Yeni Haber
Samsun’da alkollü sürücü dehşeti. Düğünden dönenleri taşıyan alkollü sürücünün kullandığı minibüs, kamyonla çarpıştı. Can pazarının yaşandığı kazada 9 kişi can verdi, 10 kişi yaralandı. ..
Düğün sevincinin ölüm hüznüne dönüştüğü felaket Samsun şehir merkezinde meydana geldi.

Saat 00:00 sıralarında yakınlarının düğününden dönenleri taşıyan Kamil Kuşçulu yönetimindeki minibüs Atatürk Bulvarı Cumhuriyet Meydanı Kavşağı'nda dönüş yaparken, Ahmet Coduroğlu yönetimindeki 37 EP 276 plakalı kamyonla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle her iki araç da yol kenarına savruldu. Hurdaya dönen minibüste can pazarı yaşandı.

Çoğunluğu kadın olan yolcuların bir bölümü olay anında can verdi. Araçta sıkışarak feryat eden yaralılara önce vatandaşlar ardından sağlık ekipleri müdahale etti. Olay yerine gönderilen çok sayıda ambulansla yaralılar 19 Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Katliam gibi kazada Necmiye kalelioğlu(71), Muradeyi kalelioğul(49), Ömer şahin, Ebrar şahin(2), Duygu çakır (21), Abdurrahman Cömert, Hatice Ay, Gönül Genç (40), Sevilay Şahin yaşamını yitirdi.

Yaralıların tedavileri sürerken, araç sürücüleri ifadeleri alınmak üzere Emniyet'e götürüldü. Kazanın nedeni henüz bilinmiyor ancak ortaya çıkan bir gerçek neden hakkında ipuçları verdi. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan minibüs sürücüsü Kamil Kuşçulu'nun 141 promil alkollü olduğu tespit edildi. Üstelik bu ilk de değildi. Kuşçulu daha önce de 2 kez alkollü araç kullanırken yakalanmış ve hakkında işlem yapılmıştı. Kuşçulu'nun alkollü olarak direksiyon başına geçme alışkanlığı düğün evindeki mutluluğu cenaze yasına çevirdi.