kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sinirli ve agresif yapımı esas bu dizide izlesinler!

MERVE YURTYAPAN
16.04.2009
Bugüne kadar hep komedi türünde projelerde rol alan Şafak Sezer, 'Aynadaki Düşman' dizisinde acımasız bir tetikçi olarak izleyici karşısında. "İlk kez adam gibi oyunculuk sergileyeceğim bir iş geldi" diyen oyuncu ekledi: Agresif yapımı herkes görecek..
Komik rollerin oyuncusu Şafak Sezer, bugün TRT-1'de başlayacak 'Aynadaki Düşman' adlı dizide oynadığı 'acımasız tetikçi' karakteriyle izleyenleri şaşırtacak. İlk defa kendisini bir yönetmene teslim ettiğini belirten oyuncu, aksiyon sahnelerinde ise dublör kullandığını esprili şekilde anlattı: "Dublörsüz oynayamam. İkinci çocuk geliyor. Çok masraf var. Bir yerimi kırıp evde yatmayayım!"

ŞAFAK SEZER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

BÜYÜK SINAV OLACAK
* 'Aynadaki Düşman'a nasıl dahil oldunuz?
İlk defa böyle ciddi bir rol geldi. Yıllardır tiyatroda komedi, dram ve kabare oynuyordum. Kabarenin formatı güldürüdür ama finalde duygusal bir sahneye bağlarsın. Hocalarım bu roller de başarılı olduğumu söylüyorlardı. En sonunda böyle bir diziye dahil oldum. Benim için sınav olacak.

* İzleyici sizi komedi rollerinde görmeye alıştı. Bu dizi onları da şaşırtacaktır muhakkak!
Komediyle başladım, teklifler de böyle geldi. Zaten kapıcıyı oynarsın, sonra hep kapıcı rolü gelir.

RAHATSIZ EDİCİ BİR TİP
* Komedi devam edecek mi?
Tabi iki... Bu iş, artık komedi bitecek anlamına gelmiyor. Meslekte yapmak istediğim önemli şeyler vardı. Bunlar danbiri 'adam gibi' bir oyunculuk sergilemekti. Bu iyi bir iş... Canlandırdığım Çelebi; deli, psikopat, rahatsız edici bir tip. Hiçbir şey umrun da olmayan bir adam. Bir de Erol Taş gibi kötü adam tiplemesi vardır. Rahmetliye bir köye gittiğinde taş atmışlar. Hem kafasına taş yiyormuş hem de 'Bana ekmek atıyorsunuz sağolun' diyormuş. Benim finalim buna dönmesin de!

* Role nasıl hazırlandınız?
İlk önce yönetmen 'Şöyle olacak. Böyle duracaksın' diye anlatmaya başladı. Önce Çelebi'ye tik koyalım dedik, sonra vazgeçtik. Şimdi bana 'Sabit dur' diyorlar oynuyorum. 'Gül' diyorlar gülüyorum. Yönetmen ne derse yapıyorum. Benim en büyük ayrıcalığım doğaçlama oyunculuğumdur aslında. Ama bu kez öyle olmadı. İlk defa kendimi bir yönetmene teslim ediyorum. (Dizinin yönetmeni Hakan Kurşun...)

* Çekimler sırasında ilginç bir şey yaşadınız mı?
Bu işte Türkiye için bir sürü ilk var. En önemlisi gece dörtte Osmanbey'de bir patlama sahnesi çektik. Arkası sinagog, ön tarafı Emniyet, öbür taraf Vali Konağı... Normalde Türkiye'de aksiyon çekmek çok zor. 'Burada ne olu yor' diyen bir sürü insan sokağa çıktı. Önemli dublörlerimiz var. Hepsi ABD'de büyük projelerde görev yapmışlar. Benim dublörüm bir Meksikalı mesela... Çok fazla masraf yapıldı. Onların kalması gereken yerler ayarlandı. Bazı yerler 2-3 yıllığına kiralandı.

* Son zamanlarda romanlardan uyarlanan diziler moda. Aksiyon riskli değilmi?
Türkiye'de aksiyon diye bir şey yok. Rol icabı silah çekersin, o silah öyle çekilmez diye, sana ateş edebilirler. Bunu en doğru ya pabilme gayretini gösteren biziz. Profesyonelleri getirip film çeker gibi dizi çekiyoruz.

* Zorlandığınız bir sahne oldu mu peki?
Bir kaza sahnesinde karşımdaki oyuncunun boynunu kırmam gerekiyordu. Az daha kendi boynumu kırıyordum. Gülmeye başladım. Boyun kırdım, 10 dakika güldüm. Çünkü ilk defa böyle bir şey yaptım. Yavaş yavaş alışacağım. Ekip çok iyi... TRT'nin de bizi sevdiğine inanıyorum. 40 yıl sonra ilk defa bir oyuncu ana habere çıkıyor; o da benim. Onur duydum.

* Diziler niye kısa sürede ekran dan kalkmaya başladı sizce?
Artık yayına giren diziler için sadece dua etmek lazım. Enteresan bir şekilde çokluk var. Seyirciyi paranoyak yaptılar. Nasıl olsa iki gün sonra kalkacak diye yeni başlayan bir işi kimse izlemiyor. Ama bunun sonu öyle olmayacak. Benim kariyerimin de dönüm noktası olacak

* Bazen ekranda sinirli görünüyorsunuz. Gerçekten agresif bir yapınız var mı?
Agresif ve sinirli yapesas 'Aynadaki Düşman'da izlesinler!