Bahar yorgunluğuna karşı öğlen ayran, akşam rezene için
Gamze PAKER/SAĞLIK SERVİSİ
09.04.2009
Beslenme Uzmanı Esra Kurtuluş, bahar yorgunluğunu azaltmanın tüyolarını verdi:
* Bahar yorgunluğunu Akdeniz diyeti ile atın. Katı yağı unutun, yerini zeytinyağı alsın.
* Günlük sıvı tüketimini artırın. Vücut gerekli sıvıyı karşılayamadığı takdirde halsizlik, konsantrasyon azalması gibi sorunlarla karşılaşılabilir. Bu nedenle de özellikle bahar aylarında kafein alımı azaltılmalı; yerine su, ayran ve taze sıkılmış meyve suları tercih edilmeli.
* Bahar aylarında en sık karşılaşılan durumlardan birisi de uykunun yeterli veya kaliteli düzeyde alınamamasıdır. Akşam yemeğinden sonra veya yatmadan önce ılık süt içilebilir, rezene, papatya, ıhlamur gibi sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi olan bitki çayları tercih edilebilir.
Yayın tarihi: 17 Nisan 2009, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/04/17/gny/haber,5762F2DA21EF4CF7AC2610516323C4CF.html
Tüm hakları saklıdır.