kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Çavdar ekmeği tok tutar

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
14.04.2009
* Çavdar ekmeği yiyin!
'Metabolic Balance' sistemi uygulanırken, elma kadar önemli bir başka besin maddesi de çavdar ekmeği. Çavdar ekmeği en uzun süre tok tutan tahıllı ekmek olarak biliniyor. Hiçbir yan etkisi olmayan bir tahıl olan çavdar, şekerin kana karışma süresini uzatıyor. Dolayısıyla çavdar ekmeği yiyen kişi daha uzun süre tokluk hissediyor.

* Bol su için!
Sistemin temel kurallarından biri de bol su içmek... Miktar kiloya göre değişse de, kişinin günde en az iki litre su içmesi gerekiyor. Çok kilolu kişilerde bu miktar değişebiliyor.

* Sızma zeytinyağı yiyin!
Sisteme göre zeytinyağı, özellikle sızma zeytinyağı yemek önemli bir fark yaratıyor.