kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kim ne dedi?

BARIŞ ERGİN- UFUK ŞANLI- BÜLENT YOLDAŞ/ EKONOMİ
10.04.2009
Son paket çalışmaları hızlandı
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcı Nazım Ekren, kurultayda, önümüzdeki hafta Katılım Öncesi Ekonomik Program'ı (KEP) AB'ye göndereceklerini ve Orta Vadeli Programı (OVP) açıklayacaklarını söyledi. Ekren, 2008'in ikinci yarısından sonra krizin derinleşeceğini görerek paketleri uygulamaya koyduklarını belirtti. Son paket olarak kredi garanti fonunun artırılması için çalışmaları hızlandırdıklarını söyleyen Ekren, bundan sonra makro ekonomik tedbirlere ağırlık verileceğini bildirdi.

Dünyanın gözü bizim üzerimizde
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Dünyanın gözü kulağı bizim üzerimizde. Başarılarımızı devam ettirmek istiyoruz. Dostlarımızı sevindireceğiz, düşmanlarımızı gücendireceğiz'' dedi. Türkiye'nin hiç kimsenin kolay vazgeçebileceği bir ülke olmadığını belirten Tüzmen, "Türkiye'yi vazgeçilmez kılan insan kalitesidir, ekonomik ağırlığıdır ve girişimci gücüdür. Bu platform Türk girişimcilerinin dinamizmi ve gücünün göstergesidir'' dedi.

İstemeseler de AB'ye girdik
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok. Başarılı olmuş diasporalara baktığımız zaman en önemli özelliklerinin örgütlenme olduğunu görüyoruz'' dedi. Bağış, "Yani onlar bizi istese de istemese de, biz AB'ye girdik. Hem orada yaşayan vatandaşlarımızla, hem Gümrük Birliği aracılığıyla, hem mallarımızla, hem iş adamlarımızla, girdik'' diye konuştu.

İş yaptırmak için odacıya yalvarıyorum
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Körfez ülkeleriyle ticaretin istenilen seviyede olmadığını bunun en önemli nedenlerinden birisinin de bürokrasi olduğunu söyledi. Bayraktar, "Türk toplumu girişimcilik ve iş yapma konusunda çok iyi ama maalesef iyi olduğumuz bir diğer husus da bürokrasi. Ben de Ankara'da zaman zaman iş yaptırmak için odacılara yalvarıyorum" dedi. Bayraktar, körfezden Türkiye'ye sermaye getirme olanakları bulunduğunu dile getirerek, "Biz, İhale Kanunu içerisinde bütün kolaylıkları yapmak suretiyle, Körfez sermayesinin getirilmesine'' dedi.