kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Bir, iri ve diri olacağız en güçlü diasporayı kuracağız'

10.04.2009
Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'nda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu "Birlikten bereket geldiğini unutmayacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız" diyerek Türk diasporasının temel taşını koydu..
Bunlar birlikte katılımcı sayısı 2 bini aşan Dünya Türk Girişimciler Kurultayı' İstanbul'da başladı. Kurultayı düzenleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu dünyanın en güçlü diasporalarından birinin kurulacağını söyledi. Lobi kelimesinin uzun yıllardır Türkiye'de korkutucu anlamlar taşıdığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Artık korkmamıza gerek yok. Muhtaç olduğumuz birikim, kudret, enerji ve niyet bizde mevcuttur" dedi. Hisarcıklıoğlu ayrıca, "Ayrılıktan azap, birlikten bereket geldiğini unutmayacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız" dedi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) işbirliğiyle düzenlenen kurultayın açılışında yaptığı konuşmada, farklı ülkelerden gelen Türk girişimcilere seslenerek, "Eksi 40 derecede Sibirya'da gökdelen, artı 40 derecede Sudan'da köprüler inşa edenler. Siz, tahta bavullarından başka kaybedecek şeyi olmayan babaların çocukları, siz, tek nesilde kayaların arasındaki çatlaklarda biten cesaret çiçekleri gibi filizlendiniz. Bulunduğunuz ülkelerde 'Öteki' oldunuz. Ama tek başına ayakta durmayı, iş kurmayı, iş vermeyi, iş yapmayı öğrendiniz, öğrettiniz'' diye konuştu.

YENİ HEDEF İLK 10
Hisarcıklıoğlu, kuvvetleri birleştirmek için doğru bir zamanda olunduğunu belirterek Cumhuriyetin 100'üncü yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmenin yeni hedef olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Diplomatımız Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde, donanmamız Afrika sahillerinde, müteahhidimiz dünya klasmanında, yöneticimiz Coca-Cola'da, iş dünyası temsilcimiz Dünya Odalar Federasyonu'nda, bürokratımız İslâm Konferansı'nda, edebiyatçımız Nobel akademisinde, bilim insanımız seçkin üniversitelerinde zirveye çıkmışlardır" dedi.

'ORTAKLIKLAR KURUN'
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yurtdışındaki Türklerin ortak hareket etmesine vurgu yaparak, "Birlikte iş yapmayı, ortaklıklar kurmayı öğrenmeliyiz. Ben değil, biz demeliyiz. Diğer lobiler bizden daha güçlü oldukları için mi, bizden daha etkin olabiliyorlar?" dedi. Haziran ayında Avrupa Parlamentosu seçimlerine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, gerçekleştirileceğini hatırlatarak, dünyadaki Türk girişimcileri aday olmaya ve Türk adayları desteklemeye çağırdı.