kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Barış ortamına vurgu

OLKAN ÖZYURT
07.04.2009
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ermenistan'la ilişkiler hakkında konuşurken, "Biz barış ortamı olsun istiyoruz" diyor..
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, SABAH'ın sorularını bugün de yanıtlamaya devam ediyor.

YENİ ÖNERİLERE AÇIĞIZ:
"Bakanlığımıza gelen birtakım sivil öneriler var. Bu önerileri destekleyeceğimizi söyledim. Meselâ, Türkiye'nin tanınmış sanatçılarından birinin Kafkas ülkelerini kapsayan turneler yapması ve bu turne kapsamında Azerbeycan, Gürcistan ve Emrenistan'a da gitmesi gibi bir sivil öneridir bu. Bu iletişimsizliğin ortadan kaldırılması gerekir. Bu sürece de bizim katkıda bulunmamız gerekiyor. Ani Harabeleri'yle ilgili bizim çalışmamız var. Uluslararası platformdan bu çalışmaya katkında bulunulması gündemde. İçtenlikle bu teklifleri inceliyoruz. Restorasyon konusunda, Ermenistan kesiminden bize katkı yapılabileceğini söyledim. Ermenistan'dan gelen arkeologlar ve tarihçiler Türkiye'de meslektaşlarıyla çeşitli toplantılar yapıyor. Biz bakanlık olarak gözlemci gönderip düşüncelerimiz söyledik. Bir barış ortamı olsun istiyoruz. Artık sorunların yeni kavgalarla, askeri mukavemetlerle değil, barış hoşgörü ve karşılıklı anlayış içerisinde çözülmesinden yanayız. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başlattığı sürecin içerisinde, bize ne düşerse yapmaya hazırız. Meselâ, Ani Harebeleri'nin karşısındaki taş ocaklarındaki patlama durdu."

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ- NÜ AÇIYORUZ: "Yunus Emre Enstitüsü'nün merkezini bu ay içerisinde açacağız. Eski Tekel Genel Müdürlüğü binası, Ankara mimarisinin özel yapılarından biridir, merkez orası olacak. Yurtdışında Dışişleri'ne bağlı bazı enstitüler, kültür merkezleri var. Onlar bu enstitüye bağlanacak. Almanya ve Rusya olmak üzere yurtdışında pek çok ülkede 2010'da YEK Merkez'lerini açacağız."
Haberin fotoğrafları