kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Roj TV davası yaza biter'

SADİ TEKELİOĞLU / KOPENHAG
06.04.2009
NATO Genel Sekreterliği'ne seçilen Rasmussen'in Türkiye'ye bu yaz Roj TV'yi kapatma sözü vermesi, basında "Ankara intikamını aldı" diye yorumlandı..
Fransa ve Almanya'nın komşu şehirleri Strasbourg ve Kehl'in ev sahipliği yaptığı NATO Zirvesi sona erdi. Ancak zirvede Türkiye'ye verilen aralarında "Roj TV'nin kapatılması"nın da bulunduğu 8 taviz sonrası Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in NATO'nun yeni Genel Sekreteri olması tüm dünyada olduğu gibi Danimarka'da da büyük yankı uyandırdı. Rasmussen'in Strasbourg'da düzenlediği basın toplantısında da delillerin yeterli görülmesi durumunda Roj TV'nin kapatılacağını söylemesi sonrası Danimarka'da konu hakkında büyük tartışma başladı. Önceki hafta meslektaşı Dorthe Borregaard ile birlikte Ankara'da son görüşmelerini yapan Roj TV davası savcı yardımcısı Anders Riisager dün kendisine yöneltilen bir soru üzerine "yaz aylarında Roj TV davasının kapanmış olacağını" söyledi. Bu açıklamayla televizyonun yaz aylarında kapatılacağı mesajının verildiğini söyleyen muhalefet ise Rasmussen'in dün verdiği istifası öncesi attığı bu adıma ateş püskürüyor. Danimarka kamuoyunda ve medyasında Türkiye'nin Strasbourg'daki NATO Zirvesi'nde elde ettiği diplomatik zafer konuşuluyor.

48 SAAT İŞKENCE
Yorumlarda Türkiye'nin NATO ve AB'nin üzerinde anlaştığı aday olan Rasmussen'e onay vermek için bir çok şart ileri sürdüğü ve bu şartların neredeyse hepsini kabul ettirdiği yer alıyor. "Türkiye Rasmussen'den intikamını aldı", "Türkiye Rasmussen'i 48 saat işkence sandalyesinde oturttu" denilirken en çarpıcı yorum eski Danimarka Savunma Bakanlarından Hans Engell'den geldi. Görüşmelerin tıkandığı dakikalarda canlı yayında konuşan Hans Engell, "Ben Türk diplomatlarla benzer toplantılarda çok bulundum. Inatçıdırlar ve istediklerini elde edinceye kadar hiçbir şeye 'Evet' demezler. Türkler kazanacak" demişti.