* Parti kapatma zorlaştırılacak, bu konuda Venedik kriterleri uygulanacak. Yani şiddet içermeyen eylemler kapatma nedeni sayılmayacak.
* Türkiye milletvekilliği uygulamasına geçilecek. 550 milletvekilinin 100 tanesi Türkiye seçim çevresi için ayrılacak. Barajı geçemeyen partiler bile aldıkları oy oranına göre Türkiye milletvekili çıkartabilecek.
* İnsan hakları konusunda Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı verilecek.
* Kamu denetçiliği kurulacak.
* AK Parti, Anayasa Mahkemesi'nin üyelerinin bir bölümünün Meclis tarafından seçilmesi, HSYK'nın yapısı ve yargı ile ilgili bazı maddelerin de değiştirilmesini istiyor.
AB takvimi * Başmüzakereci ve Devlet Bakanı Egemen Bağış, bugün Brüksel'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonsu toplantısına katılacak.
* Türkiye için en kritik süreç 18-19 Mayıs'ta yapılacak olan Türkiye-AB Ortaklık Konseyi olacak. Toplantıda, yeni reform süreci, AB Troykası tarafından masaya yatırılacak.
* AB Devlet ve Hükümet Başkanları'nın 18- 19 Haziran'daki Zirvesinde, Türkiye ve genişleme sürecine yönelik beklentiler ele alınacak.
* Çek dönem başkanlığının sonunda, 26 Haziran'da, Türkiye ile AB arasında sosyal politika ve istihdam ile vergilendirme başlıkları Hükümetlerarası Konferans ile açılacak.
* Türkiye'nin AB reform sürecine dair karnesi Kasım ayında yayınlanacak İlerleme Raporu'nda yer alacak.
* İsveç Dönem Başkanlığı sonunda AB, Türkiye'nin Rum Kesimi'ne karşı hala liman ve havaalanlarını açmamış olmasını değerlendirecek. Türkiye'nin reform karnesi kötü çıkarsa; Rum Kesimi müzakerelerin askıya alınmasını zorlayacak, reform sürecinde ilerleme sağlanması halinde AB sadece "sarı ışık" yakarak uyarı verecek.