kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yasama öncelikleri

30.03.2009
* Parti kapatma zorlaştırılacak, bu konuda Venedik kriterleri uygulanacak. Yani şiddet içermeyen eylemler kapatma nedeni sayılmayacak.

* Türkiye milletvekilliği uygulamasına geçilecek. 550 milletvekilinin 100 tanesi Türkiye seçim çevresi için ayrılacak. Barajı geçemeyen partiler bile aldıkları oy oranına göre Türkiye milletvekili çıkartabilecek.

* İnsan hakları konusunda Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı verilecek.

* Kamu denetçiliği kurulacak.

* AK Parti, Anayasa Mahkemesi'nin üyelerinin bir bölümünün Meclis tarafından seçilmesi, HSYK'nın yapısı ve yargı ile ilgili bazı maddelerin de değiştirilmesini istiyor.

AB takvimi
* Başmüzakereci ve Devlet Bakanı Egemen Bağış, bugün Brüksel'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonsu toplantısına katılacak.

* Türkiye için en kritik süreç 18-19 Mayıs'ta yapılacak olan Türkiye-AB Ortaklık Konseyi olacak. Toplantıda, yeni reform süreci, AB Troykası tarafından masaya yatırılacak.

* AB Devlet ve Hükümet Başkanları'nın 18- 19 Haziran'daki Zirvesinde, Türkiye ve genişleme sürecine yönelik beklentiler ele alınacak.

* Çek dönem başkanlığının sonunda, 26 Haziran'da, Türkiye ile AB arasında sosyal politika ve istihdam ile vergilendirme başlıkları Hükümetlerarası Konferans ile açılacak.

* Türkiye'nin AB reform sürecine dair karnesi Kasım ayında yayınlanacak İlerleme Raporu'nda yer alacak.

* İsveç Dönem Başkanlığı sonunda AB, Türkiye'nin Rum Kesimi'ne karşı hala liman ve havaalanlarını açmamış olmasını değerlendirecek. Türkiye'nin reform karnesi kötü çıkarsa; Rum Kesimi müzakerelerin askıya alınmasını zorlayacak, reform sürecinde ilerleme sağlanması halinde AB sadece "sarı ışık" yakarak uyarı verecek.