kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

30.03.2009
Duruşmalar bugün yeniden başlıyor
Ergenekon'un ilk iddianamesinde emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 36'sı tutuklu 86 sanığın yargılandığı duruşmaya, verilen 17 günlük aranın ardından bugün tekrar başlanacak. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi'nde görülen davanın 13 Mart 2009 tarihli celsesinde duruşmaya, ikinci iddianamesinin inceleme süresi ve duruşma tutanaklarının çözüm işlemlerinin tamamlanması amacıyla 30 Mart 2009'a kadar ara verilmişti. Veli Küçük ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı davanın bugünkü 66. duruşmasında, sanıkların sorgularına devam edilmesi bekleniyor.
SABAH

Emniyet kemeri takmayan genç öldü
İzmir'de arkadaşlarıyla gezerken aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kaldırıma çarpan otomobilin sürücüsü üniversiteli genç, emniyet kemerini takmadığı için başını ön cama çarparak yaşamını yitirdi. İzmir'in Karşıyaka ilçesinde önceki akşam meydana gelen kazada, babasına ait otomobili alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencisi Gökhan Evin arkadaşlarıyla Konak yönüne giderken aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu Alaybey Tersane karşısında direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkarak ağaca çarpan otomobilde Evin airbag'ler açılmasına rağmen yaşamını yitirdi.
Metin BURMALI

Emniyet kemerini açamayıp boğuldular
Adana'da, babasının otomobilini izinsiz aldığı ileri sürülen Hacı Ahmet Atıl Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Sedat Duymaz arkadaşı Cansel Ercengiz ile birlikte gezintiye çıktı. İki gencin üç arkadaşının daha bindiği otomobil aşırı hız nedeniyle Seyhan Baraj Gölü'ne uçtu. Ters şekilde göl tabanına batan otomobilin arka koltuğunda oturan Uğur Akıllı (20), Hüsnü Doğan (19) ve Olcay Arslan (18) vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Ancak, ön koltukta oturan Cansel ve Sedat, takılı olan emniyet kemerinden kurtulamadı. Boğularak ölen gençlerin cesetlerine, ekiplerin aracı çıkarmasıyla ulaşılabildi.
Nazan ERDEM

Otoparkta uyurken yanarak can verdi
İstanbul Güngören'de bir otoparkın kulübesinde çıkan yangını söndüren itfaiye ekipleri, 25-30 yaşlarında yanmış bir erkek cesedi buldu. Mimar Sinan Mahallesi Nadide Sokak'taki bir otoparkın kulübesinden dün sabaha karşı alevler çıktığını gören vatandaşlar, itfaiyeye haber verdi. Merter İtfaiye Grubu'na yaklaşık 300 metre mesafedeki yangına itfaiye ekipleri, kısa sürede müdahale etti. Ancak içeride 25-30 yaşlarında yanmış bir erkek cesedi bulundu. Yangınını çıkış nedeni ve ölen erkeğin kimliğinin tespit edilebilmesi için polis tarafından çalışma başlatıldı.
Fatih ULAŞ / SABAH