kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Ailelere öneriler

27.03.2009
* Çocuğunuzun zihinsel gelişimini takip edin. Konuşmuyorsa, diğer çocuklardan farklı davranışları varsa dikkat edin. Çocuk doktorları bu konuda sizi yanıltabilir, mutlaka bir çocuk psikiyatrına veya klinik psikoloğa danışın. Çocuğunuz otizmliyse kendinizi ya da çevrenizdekileri suçlamayın.
* Ülkemizde 250 çocuk psikiyatrı var. Devlet hastanelerinde de çalışıyorlar. Bir çocuk psikiyatrından tanıyı aldıktan sonra hemen akabinde özel eğitime başlayın. Ülke çapında bin 500'ün üzerinde rehabilitasyon merkezi var.
* Devletin, otizmli çocuklara verdiği ayda 10 saatlik destek var. Ama bu yeterli değil. Maddi durumunuz elveriyorsa üzerine ek eğitim aldırın. İdeali haftada 40 saat. Maddi durumunuz elvermiyorsa kendiniz, ayda 10 saatlik eğitim aldığınız merkezden neler yapabileceğinizi öğrenip, bir yarı profesyonel olarak evde eğitime devam edin.
* Devletin, ilkokul çağına gelmiş otizmli çocukları özel eğitime aldığı Otistik Çocuklar Eğitim Merkezleri var. Ancak 125 bin çocuk içinden sadece 2 bin tanesi bu eğitimi alabiliyor.
* Yasal haklarınız var. Çocuğunuzu bir yuvadan ya da okuldan kabul etmezlerse, buna hakları olmadığını bilin. Böyle bir durumda Rehberlik Araştırma Merkezi'ne başvurun, onlar sizi yönlendirecektir.
* Yasal haklarınızı korumak için barolarda, size ücretsiz olarak hizmet edecek avukatlar vardır.

Detaylı bilgi için: www.otizmplatformu.org www.tohumotizm.org.tr www.asperger-asperder.com