kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Peynirli kabak graten

Kabakları ortadan ikiye kesin ve içlerini çıkarın. Bir tencerede, üzerini örtecek kadar su doldurup, kabakları 5 dakika kadar haşlayın. Suyunu iyice süzün. Kabakları fırın tepsisine dizin. Beyaz peyniri rendeleyin. Dereotunu ince kıyın ve peynirle birlikte iyice karıştırın. Bu karışımı kabakların içine doldurun. Ayrı bir kapta sos için, margarinle birlikte unu kavurun ve sütü ekleyin. Koyu bir kıvam aldığında bu sosu kabakların üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında, kabakların sosu kızarıncaya kadar pişirin.

Malzemeler
* 4 adet yeşil kabak
* 100 gr. beyaz peynir
* Yarım demet dereotu
* 2 çorba kaşığı kaşar peyniriSos için:
* 1 çorba kaşığı margarinl 1 çorba kaşığı unl 1 su bardağı süt

* * *
Patates halkaları
Patatesleri kabuklarıyla birlikte halka halka kesin. Ayrı bir kapta zeytinyağını, yeterince tuz ve karabiberle karıştırın. Halka patatesleri bu karışıma bulayın. Fırın tepsisine dizin. 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğumadan servis yapın.

Malzemeler
* 2 adet orta boy patates
* 1 çay bardağı zeytinyağıl Tuz
* Karabiber

* * *
Zeytinyağlı havuçlu pilav
Havucu halka halka doğrayın. Tencerede zeytinyağıyla birlikte dolmalık fıstığı, rendelenmiş soğanı, havucu ve pirinci 5 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ekleyin. Tuzu, karabiberi ilave edip karıştırın. Önce harlı ateşte pişirin. Fokurdamaya başladığında kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin. Ocaktan indirmeye yakın kıyılmış dereotunu döküp iyice karıştırın.

Malzemeler
* 1 su bardağı pirinç
* Tuz
* 2 adet havuç
* 1 adet soğan
* 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 2 su bardağı sıcak su
* Karabiber
* Yarım demet dere otu


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın