Türkiye 'sermaye açığı listesi'nde yok Uluslararası Para Fonu (IMF) geçtiğimiz perşembe yayınladığı raporunda yer alan "Küresel ekonomik kriz nedeniyle Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ile Türkiye'deki bankalarda 'sermaye açığı' olacağı" uyarısı ifadesinden Türkiye'yi çıkardı. Değişikliğin hafta sonu yapıldığı öğrenildi. Düzeltilmiş raporda Türkiye çıkarılırken, BDT'ye üye 12 ülkeye, Polonya, Macaristan gibi Doğu Avrupa ülkeleri "Yükselen Avrupa ülkeleri" adı altında eklendi. Gelişen ekonomilerde cari açık baskısının bankacılık sektöründe kırılganlıklara neden olduğu kaydedilen rapor için 750 bankayla yapılan anket yapılmıştı. Bu bankaların 750 milyar dolar değerinde kredi ve kâğıttan dolayı zarar edeceği saptamasında bulunan IMF, 250 milyar dolarlık sermaye açığı oluşacağını ileri sürmüştü.
'Nükleerde yüze yüze kuyruğuna geldik' Enerji Bakanı Hilmi Güler, nükleer santral ihalesindeki süreçte TETAŞ'ın teklif edilen son fiyata ilişkin değerlendirme raporunu hazırladığını bildirdi. Raporun seçim sonrasında Bakanlar Kurulu'na sunulacağını ve takdirin Bakanlar Kurulu'nda olduğunu ifade eden Güler, "Yüze yüze kuyruğuna geldik" dedi. Hilmi Güler, perşembe günü Rusya'nın doğalgaz tekeli Gazprom'un Başkanı Alexei Miller ile de görüşeceğini söyledi.
Maliye 'tefeci' ile 130 milyona uzlaştı Maliye Bakanlığı, krizi fırsat bilip de, tefecilik yapan faktoring şirketlerinin peşine düştü. Bir ekip oluşturularak sektördeki 100 firma için tarama çalışması başlatıldı. Şikâyetler de değerlendirilerek yürütülen incelemelerde bir faktoring şirketinin kayıt dışı işlemlerle tefecilik yaptığı ortaya çıkarıldı. 200 milyon liranın üzerinde vergi ve ceza tahakkuk ettirilirken, 130 milyon liraya uzlaşıldı.