kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Nohutlu bulgur pilavı

EBRU ŞALLI TAN
20.03.2009
Nohutları bir gece önceden ıslatıp, haşlayın. Ayrı bir tencereye yağı koyun, ince kıyılmış soğan ve biberi kavurun. Arkasından domates ya da domates rendesini ilave edip, kavurmaya devam edin. İki su bardağı sıcak suyu ekleyin. Biraz tuz ekleyin ve su kaynayınca bulguru içine koyun. Suyu çekmesine yakın daha önceden haşladığınız nohudu ilave edip beraber pişirin.

Malzemeler
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 2 su bardağı bulgur
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 orta boy soğan
* 2 adet yeşil biber
* 2 domates ya da 2 yemek kaşığı domates rendesi
* 3 su bardağı sıcak su
* Tuz

* * *
Batman kek
Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. Sonra yağ ve sütü ilave edip, karıştırmaya devam edin. Pekmezi de koyup iyice yedirin. Unla kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. En son cevizi katıp, biraz daha karıştırın. Batman şeklindeki kalıba döküp, 160 derece ısınmış fırında yaklaşık l0 dakika pişirin. Batman kalıbınız yoksa herhangi bir kek kalıbını da kullanabilirsiniz.

Malzemeler
* 2 su bardağı un
* 1 çay bardağı pekmez
* 3 yumurta
* 1 çay bardağı esmer şeker
* Vanilya
* Kabartma tozu
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

* * *
Patatesli karnabahar püresi
Karnabahar, patates ve soğanı soyup, sıcak suyla tencerede haşlayın. Önce az suyla haşlayın, yumuşayınca fazla suyu dökün. Sıcak bir bardak süt ile çatal yardımı ile iyice ezin. En son kaşar peyniri rendesini karıştırın. Sıcak servis yapın.

Malzemeler
* 500 gramkarnabahar
* 3 adet patates
* 1 orta boysoğan
* 3 diş sarımsak
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağıkaşar peynirirendesi
* Tuz
* Taze karabiber