kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Çikolata damlalı armut reçeli:

27.02.2009
Armutları ince ince dilimleyin, bir kâseye koyun, üzerine şekeri dökün. Limonun kabuğunu zar inceliğinde traşlayın. Sonra limonun suyunu sıkın ve onu da kâseye ekleyip, birkaç saat dinlendirin. Şeker eriyecek, armut da suyunu bırakacaktır. Birkaç saat sonra kaynatmaya başlayın. Armut çabuk pişer. Pişince süzerek tencereden alın. Suyu biraz daha kıvamlanana kadar kaynatın. Sonra armudu tekrar içine atın, iki dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp dinlendirin. 24 saat soğumaya bırakın. Ondan sonra çikolata damlalarını içine atın.
* 1 kilo armut
* 450 gr şeker
* 1 limon
* 50-60 gr damla çikolata