İLİŞKİLİ HABERLER
Çikolata damlalı armut reçeli:
Çikolata damlalı armut reçeli:
Armutları ince ince dilimleyin, bir kâseye koyun, üzerine şekeri dökün. Limonun kabuğunu zar inceliğinde traşlayın. Sonra limonun suyunu sıkın ve onu da kâseye ekleyip, birkaç saat dinlendirin. Şeker eriyecek, armut da suyunu bırakacaktır. Birkaç saat sonra kaynatmaya başlayın. Armut çabuk pişer. Pişince süzerek tencereden alın. Suyu biraz daha kıvamlanana kadar kaynatın. Sonra armudu tekrar içine atın, iki dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp dinlendirin. 24 saat soğumaya bırakın. Ondan sonra çikolata damlalarını içine atın.
* 1 kilo armut
* 450 gr şeker
* 1 limon
* 50-60 gr damla çikolata
Yayın tarihi: 14 Mart 2009, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/03/14/ct/haber,AD8C3E5EDA914E5C9315CE5A6D201EDF.html
Tüm hakları saklıdır.